Didžiųjų žiemos švenčių išvakarėse Vilniaus gyventojus nustebino malonus reginys – į sostinės gatvės išriedėjo šventinėmis lemputėmis papuoštų „Barboros“ automobilių karavanas. Šviečiantys automobiliai, pristatantys pirkinius švenčių laikotarpiu, nušvietė tamsius gyvenamųjų rajonų kiemus ir traukė praeivių žvilgsnius.

Kaip sako šio projekto vadovė Beata Šileikienė, pradėjus įgyvendinti kalėdinio karavano idėją pirmiausia norėta pradžiuginti savo e. parduotuvės klientus, tačiau kampanijai startavus iškart tapo aišku, kad ši idėja pasitarnaus atliekant daug platesnę misiją.

„Kurdami kalėdinį karavaną norėjome būti šventiški, matomi ir šviesūs. Automobilis yra labiausiai matomas mūsų atributas, o vaikai atvykstančio kurjerio laukia tarsi Kalėdų Senelio, todėl norėjome savo automobilius paversti tarsi Kalėdų Senelio elniais, kurie džiugintų, bent kiek nuspalvintų tamsius vakarus ir prisidėtų prie šventės kūrimo.

Tikėjomės sulaukti džiugių reakcijų, bet kad jų bus tiek daug ir tokių smagių, net negalėjome įsivaizduoti“, – sakė B. Šileikienė ir pridūrė, kad teigiamas kalėdinio karavano efektas tik dar labiau sustiprėjo, kai šventėms artėjant dar ir sniegas ištirpo.

Pastebėję papuoštus automobilius, daugybė žmonių organiškai dalinasi nuotraukomis socialiniuose tinkluose, kuriose fiksuoja, kaip lemputėmis papuošti „Barboros“ automobiliai nušviečia kiemus, dėkoja už kuriamą šventinę nuotaiką.

„Sulaukiame daug komentarų ir visi labai teigiami – kad tokie automobiliai puošia pilkas gatves ir kuria kalėdinę nuotaiką, kurią nuolatiniame bėgime yra vis sunkiau pajusti. Tada supratome, kad tikrai pataikėme ir su šia kampanija sukūrėme tikrą ir nuoširdžią švenčių laukimo emociją“, – teigia „Barborbos“ projekto vadovė B. Šileikienė.

Filmuke užfiksuotos akimirkos ir iš e. prekybininkės prekių surinkimo centro, kuriame švenčių laikotarpiu yra tikras darbymetis, o prie „Barboros“ automobilio vairo sėda pats Kalėdų Senelis, kuris pristatinėdamas šventinius pirkinius dar ir spėja sniege įstrigusį gyventojo automobilį išstumti.

Kalėdų Senelį „Barboros“ klientai gali išvysti ir kitame kalėdinės kampanijos filmuke, kuriame jis pasveikina visus su šventėmis ir užsimena, kad skrisdamas virš didžiausio Lietuvos ežero vienas jo elnių pametė pasagą. Šis įrašas ir kvietimas atspėti, koks tai ežeras, „Facebook“ socialiniame tinkle organiškai sugeneravo beveik pusketvirto šimto komentarų ir daugiau nei šimtą pasidalinimų.

Filmuke Kalėdų Senelis taip pat primena, kad vaikai dar gali suspėti parašyti jam laišką, kurį šiemet visiems klientams taip pat dovanoja „Barbora“ – nemokamai užsisakyti rašymui paruoštą laišką galima atliekant užsakymą internetu ar programėlėje.