„E. Muskui įsigijus buvusį „Twitter“ soc. tinklą ir jį pervadinus „X“, turtingiausias pasaulio žmogus nešė aiškią žinutę – platformą paversti daugybę skirtingų funkcijų apimančia erdve – nuo žinučių siuntimo iki pinigų pervedimo. Todėl balso ir vaizdo skambučių funkcijos atsiradimas – vienas pirmųjų „X“ tapimo „superprogramėle“ žingsnių“, – pranešime žiniasklaidai sako Andrius Archangelskis, „Bitės Profas“.

Nereikia žinoti adresato telefono numerio

Kartu su pranešimu apie atnaujinimą, „X“ programėlės nustatymuose atsirado ir galimybė pasirinkti, su kokiais adresatais galima susisiekti skambučiu – tik esančiais adresų knygelėje, profiliais, kuriuos sekate soc. tinkle, patvirtintais vartotojais arba pasirinkti visus tris variantus.

„Su naudotojais susisiekti skambučiu jau kurį laiką galima ir kituose soc. tinkluose. Tai itin patogu, kadangi atlikti ir priimti skambutį galima net neturint telefono numerio, tačiau kyla klausimas, ar „X“ sugebės šiuo atnaujinimu nurungti kitus, pavyzdžiui „Messenger“ ir „Instagram“ soc. tinklus, kuriuose žmonės yra įpratę naudotis tokia funkcija“, – sako skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovas.

Apie atnaujinimą paskelbė ir pats E. Muskas, „X“ soc. tinklo įraše patvirtindamas, kad nuo šiol galima naudotis garso ir vaizdo skambučiais bei pridurdamas, kad tai yra bandomoji funkcijos versija, kuri ateityje dar gali kisti.

Norintiems skambinti teks susimokėti

Žiniasklaidoje skelbiama, kad nauja funkcija bus prieinama įrenginiuose, veikiančiuose su „iOS“, „Android“ bei „MacOS“ operacinėmis sistemomis.

Oficialioje „X“ svetainėje nurodoma, kad tik mokamos „X Premium“ soc. tinklo prenumeratos abonentai turės galimybę skambinti garso ir vaizdo skambučiais, tačiau juos priimti – visos paskyros.