Ignitis grupė“ smerkia neišprovokuotą Rusijos invaziją į Ukrainą. „Tai prieštarauja mūsų vertybėms, todėl imamės ir toliau imsimės veiksmų, palaikančių Ukrainą, jos žmones bei ginsime žmogaus teises ir energetinę nepriklausomybę. Užrašų iškėlimas ant biuro stogo – simbolinis Ukrainos palaikymo gestas, papildantis kitas „Ignitis grupės“ iniciatyvas.

Sprendimas iškelti užrašus priimtas atsižvelgiant į tai, kad NATO viršūnių susitikimo dalyviai į „Litexpo“ vyks pro „Ignitis grupės“ biurą. Ši erdvė, pro kurią važiuos aukščiausi NATO pareigūnai ir Vakarų politikai, puikiai tinka išreikšti paramą Ukrainai“, – rašoma bendrovės pranešime.

Tai ne pirmas kartas, kai „Ignitis grupė“ išreiškė aiškią paramą Ukrainai. „Dar nuo karo pradžios „Ignitis grupė“ prisidėjo ir inicijavo veiksmus, kuriais galėtų padėti tiek Ukrainos žmonėms, tiek mūsų kolegoms, pasirengusiems pasirūpinti nuo karo bėgančiais žmonėmis. Rinkome ir į konflikto zoną siuntėme medicinos ir kitas humanitarinės pagalbos priemones. „Energijos skirstymo operatorius“ nuo karo pradžios Ukrainai išsiuntė nebenaudojamos įrangos, kurios preliminari rinkos vertė siekia 5 mln. eurų. Be to, finansiškai rėmėme kolegas, kurie savanoriavo veždami žmones iš karo zonos ir pasirūpindami jų saugiu apgyvendinimu“, – teigia bendrovė.

„Ignitis grupės“ biuras

„Ignitis grupė“ taip pat yra paskelbusi, kad 12 mln. eurų arba apie 10 proc. neplanuoto pelno, gauto 2022 m. iš Žaliosios gamybos segmento, skirs kaip pagalbą Ukrainos energetikos infrastruktūros atkūrimui ir rekonstrukcijai. Tam kovo 30 d. pritarė Grupės visuotinis akcininkų susirinkimas. Tuo pačiu Grupė kreipėsi į didžiąsias Vakarų energetikos bendroves, kviesdama taip pat skirti bent 10 proc. savo neplanuotų pelnų Ukrainos energetikos infrastruktūros atkūrimui. Šis žingsnis sulaukė tiek tarptautinės žiniasklaidos, tiek ir pačios Ukrainos aukščiausių politikų dėmesio. Ukrainos energetikos ministras Germanas Galushchenko, pavasarį kreipdamasis į didžiąsias Vakarų energetikos bendroves, „Ignitis grupės“ žingsnius rodė kaip pavyzdį.

Be to, Lietuva dėl Grupės veiksmų tapo pirmąja ES nare, sustabdžiusia gamtinių dujų pirkimus iš „Gazprom“. Nuo 2022 m. balandžio mėn. rusiškas gamtines dujas Grupė pakeitė SGD kroviniais, atkeliaujančiais daugiausiai iš JAV ir Skandinavijos.

Ukrainą ir NATO palaikantys užrašai iškelti bendradarbiaujant su NT plėtros bendrove „Vastint Lithuania“, kuriai priklauso biurų pastatų kompleksas „Business Garden Vilnius“.