Jei jau įtraukėte šią knygą į sąrašą tų, kurias planuojate įsigyti „Vilniaus knygų mugėje“ – deja, teks nusivilti. Ši neva nauja A. Tapino knyga buvo tik jo ir „Laisvės TV“ komandos socialinis eksperimentas, kuriuo jie tikrino, ar žmonės būtų pasiruošę pirkti knygą tuščiais lapais.

„Knyga buvo įvilkta į celofaną, negalėjai jos atsiversti, bet mes užtikrinome, kad jei kai atsiplėš knygą, ji jiems nepatiks, gal bus ne jų žanras, grąžinsime visus pinigus – norėjome parodyti, kad nebandome užsidirbinėti“, – pasakojo A. Tapinas.

„Buvo kelios knygos padėtos, aš sėdėjau kaip tikras autorius, o kai žmonės klausdavo, apie ką knyga, aš sakydavau, kad ji pati teisingiausia knyga, nes knygos pavadinimas atspindi teisybę. Jei kažkas klausdavo, ar tai saviugdos knyga, sakiau taip, nes ji išlaisvins jūsų vaizduotę ir tai visiška tiesa: daug tuščių puslapių gali tai padaryti“, – juokėsi A. Tapinas, panašumą į D. Kahnemano knygą vadindamas satyriniu durstelėjimu.

Pasak A. Tapino, nors knygų viršelių panašumas buvo akivaizdus, visgi, jos nebuvo visiškai vienodos, ir tai buvo tik parodija, tad šiuo atveju D.Kahmenano knygos viršelio autorių leidimo jie neprašė. „Jei būtume rimtai tuo užsiiminėję, tikrai nebūtume ėmę aiškiai atpažįstamo viršelio, tačiau čia buvo tiesiog parodija“, – sakė jis.

Vienos knygos kaina buvo 10 eurų. Kiek jų buvo parduota, A. Tapinas neatskleidžia. „Pardavėme visą tiražą, o koks jis – komercinė paslaptis“, – šypsojosi jis ir džiaugėsi, kad nė vienas žmogus visgi nepaprašė grąžinti pinigus. Visos surinktos lėšos, nors jų, kaip sako A. Tapinas, ir nėra daug, bus skirtos vienam iš Vaikų dienos centrų.