DELFI Titanų statulėlių įteikimas – tradicija, išaugusi iš nuo 2013 m. organizuoto DELFI Autorių vakaro. Renginiui augant, nuspręsta pagerbti ne tik DELFI turinio autorius. DELFI Titanai šiemet bus įteikti žmonėms, apie kuriuos rašo DELFI: tiems, kurie savo pavyzdžiu įrodė, kad visuomenės interesas jiems yra svarbesnis už asmeninę naudą.

Iškilmingoje ceremonijoje jiems bus įteiktos Sigitos Grabliauskaitės kurtos statulėlės, simbolizuojančios stiprybę, tvirtybę, ryžtą.

DELFI Titanų apdovanojimai ketvirtadienį nuo 20 val. bus transliuojami per DELFI TV.

Šių metų šventė bus ypatinga ir tuo, kad jos metu bus paminėtas DELFI 20-ies metų jubiliejus. Per šį laiką DELFI užsitikrino savo pozicijas kaip interneto žiniasklaidos lyderis, kurį skaito daugiausiai Lietuvos interneto vartotojų.

„Pasižiūrėjus į tai, kuo šiandien yra DELFI, net sunku patikėti, kad viso to pasiekta vos per 20 metų. Naujienų portalas, atsiradęs Lietuvoje, kai niekas dar beveik nekalbėjo apie interneto žiniasklaidą, išaugo iki didelei daliai Lietuvos žmonių pirmojo informacijos šaltinio, kuriame jie randa aktualiausias naujienas, analitinius straipsnius, ekspertų įžvalgas, skirtingas rubrikas turbūt kiekvienam įmanomam skoniui“, – kalba DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Jis pabrėžė, kad dabar DELFI yra daugiau nei naujienų portalas.

„Bendradarbiaujame su tarptautiniais prestižiniais leidiniais kaip „Bloomberg“, „The Economist“, „The Harvard Review“, turime unikalią platformą „DELFI Plius“, vienijančią autorius ir siūlančią išskirtinį turinį skaitytojams, nuosekliai augusi DELFI TV netgi išaugo portalo rėmus ir tampa atskiru televizijos kanalu.

Taip pat vis labiau įsitvirtiname renginių ir konferencijų organizavimo rinkoje – esame didžiausios Baltijos šalyje konferencijos LOGIN organizatoriai. Dabar, ruošdamiesi pradėti naują veiklos dešimtmetį, ir patys nekantraujame sužinoti, kur dar jis nuves“, – sako V. Benokraitis.

Minint šią sukaktį DELFI žengė dar vieną svarbų žingsnį – artimiausiu metu jos kuriamas video turinys bus pradėtas transliuoti atskiru televizijos kanalu.

„Turbūt nėra prasmingesnio būdo paminėti šią svarbią sukaktį nei pagerbiant žmones, kurių dėka mūsų visuomenėje vyksta teigiami pokyčiai, kurie keičia kitų požiūrį ir, svarbiausia, patys savo pavyzdžiu rodo, kad jų kalbos nėra tik tušti žodžiai. Tikimės, kad jie įkvėps ir kitus, nes kiekvienas esame atsakingas už tai, kokioje aplinkoje gyvename“, – sako DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas DELFI su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.