„Pamatėme, kad žmonėms ne taip svarbu, kokiu būdu jie vartoja turinį – ar telefonu, ar kompiuteriu, ar skaitydami žurnalą. Kur kas svarbiau – ar tas turinys kokybiškas. Internetas pilnas nemokamo turinio, bet pastebėjome, kad mūsų rinkoje nėra kokybiško, lėtai vartojamo turinio. Tokio, kokį jau beveik dvidešimt metų kuria žurnalas „Žmonės“. Mūsų tikslas – ištikimiems skaitytojams pateikti alternatyvą, o tiems, kurie vertina gerą lengvo pobūdžio turinį, bet neperka popierinio žurnalo, pasiūlyti jų poreikius atitinkančią formą“, – pranešime cituojamas sako UAB „Media bitės“ generalinis direktorius Tomas Balžekas.

Pasak Tomo Balžeko, žurnalo „Žmonės“ programėlė – analogų neturintis sprendimas. Programėlės turinys aplikacijoje adaptuotas maloniam skaitymui – iki šiol rinkoje esantys elektroniniai žurnalai dažniausiai būdavo paprasčiausios leidinių išklotinės.

Programėlėje žurnalo numeris bus atnaujinamas kas savaitę ir atsiras greičiau nei parduotuvių lentynose. Taigi programėlės turėtojai žurnalą galės skaityti diena anksčiau – kiekvieną trečiadienį. Planuojama, kad ateityje mobiliojoje programėlėje skaitytojai ras ir papildomo turinio – daugiau nuotraukų ir vaizdo medžiagos.

„Mobilioji programėlė leis pasiekti ir tą mūsų skaitytojų auditoriją, kurios popieriniu leidiniu pasiekti beveik neįmanoma. Tai – emigrantai. Žinome, kad svetur dirbantys ir gyvenantys lietuviai mėgsta žurnalą „Žmonės“, tačiau iki šiol jį galėdavo skaityti tik per atostogas Lietuvoje“, – pasakoja T. Balžekas.

Programėlė pritaikyta tiek iOS, tiek Android operacinėms telefono sistemoms. Prenumeratos kaina – 4,99 Eur per mėnesį. Pirmą mėnesį skaitytojai programėlę gali išbandyti nemokamai.