Apie įsteigtą naują asociaciją feisbuke pranešė B. Davidonytė.

„Praėjusią savaitę iš Lietuvos žurnalistų sąjungos pasitraukė ne vienas žurnalistas iš skirtingų žiniasklaidos priemonių, tarp jų buvau ir aš. Pasitraukėme, nes nesutikome su sąjungos vadovybės sprendimais, apie kuriuos nieko net nežinojome, kol jie nebuvo iškomunikuoti viešai. (Daug apie tai kalbėta ir rašyta, turbūt kartotis neverta). Mano nuomone, visa tai kas vyko buvo bandydamas paveikti LRT vadovo rinkimų rezultatus ir dalyvavimas politikoje. O su tokiu veikimo metodu sutikti negaliu.

Tačiau su kolegomis nusprendėme, kad vien pasitraukti neužtenka. Tai vestų į niekur, kai diena iš dienos realiai šį darbą dirbančių žurnalistų balsas tiesiog taptų mažiau girdimas ir atstovaujamas. O sakyčiau, kad to atstovavimo ir taip trūksta, nes daug kolegų Žurnalistų sąjungai dėl vienokių ar kitokių priežasčių niekada nepriklausė“, – rašo ji.

B. Davidonytė praneša, kad kartu su D. Pancerovu, R. Miliūte, J. Damulyte ir I. Makaraityte įkūrė ir oficialiai įregistravo asociaciją, kurią pavadino Žurnalistų profesionalų asociacija. „Jos tikslas – suburti žurnalistinį darbą įvairiose redakcijoje dirbančius žurnalistus praktikus ir esant poreikiui (o toks poreikis atsiranda nuolat, nes kartais kokia nors institucija pradeda iš interneto trinti viešus politikų duomenis, kartais nusprendžia, kad žurnalistai visuomenei nebegali pranešti apie viešųjų pirkimų laimėtojus, kartais sukuria kokį nors žodžio laisvę ribojantį įstatymą) ginti visuomenės teisę žinoti, žodžio laisvę, duomenų prieinamumą žurnalistams ir visiems piliečiams.

Manau, kad stiprus realiai šį darbą dirbančių žurnalistų balsas yra svarbus mūsų demokratijai. Juk pagrindinis žurnalisto darbas yra visuomenei atskleisti svarbius dalykus, todėl ir visi pastarieji žiniasklaidos ribojimų skandalai buvo pirmiausiai ne apie žurnalistus, o apie galimybę jums visiems pranešti istorijas, kurios yra svarbios.

Labai kviečiam prie asociacijos prisijungti žurnalistus, kuriems visa tai rūpi“, – rašo B. Davidonytė.