Portalas „Adweek“ rašo, kad kai neseniai „Yahoo“ pripažino faktą dėl 2013 m. įvykdyto įsilaužimo į milijardą paskyrų, pasklido kalbos, kad „Verizon“ ketina atsisakyti sandorio. Kadangi sandoris nėra baigtas ir „Verizon“ gali keisti sąlygas, SEC pateikiami duomenys mažų mažiausiai patvirtina, kad sandoris nėra nutrauktas.

Aiškėja, kad trauktis ketina ir kiti valdybos nariai: vienas iš „Yahoo“ įkūrėjų Davidas Filo, Eddy Hartensteinas, Richardas Hillas, Jane Shaw ir Maynardas Webbas. „Yahoo“ atstovas atsisakė nurodyti, ar M. Mayer bus skirtas naujas postas jungtinėje „Verizon-Yahoo“ bendrovėje.

„Atsižvelgiant į faktą, kad iš karto po uždarymo įmonė darbus tęs kaip investicinė bendrovė, veikdama pagal 1940 m. investicinių bendrovių aktą, valdyba nutarė, kad iš karto po įmonės uždarymo valdybos narių skaičius bus sumažintas iki penkių direktorių, - teigiama SEC skelbiamame dokumente. – Toras Brahamas, Ericas Brandtas, Catherine Friedman, Thomasas McInerney ir Jeffrey Smithas toliau eis įmonės direktorių pareigas ir po uždarymo, o ponas Brandtas taps valdybos pirmininku. Davidas Filo, Eddy Hartensteinas, Richardas Hillas, Marissa Mayer, Jane Shaw ir Maynardas Webbas informavo ketinantys iš valdybos trauktis iš karto po uždarymo.“

Dar šiame dokumente teigiama, kad turtas, kurio „Verizon“ neperka (15 proc. akcijų, tenkančių „Alibaba“ ir „Yahoo Japan“) bus pervadintas „Altaba“ ir taps atskira įmone, laukiančia „Verizon“ įsigijimo.

Nors kol kas tiksliai dar nežinoma, ar „Verizon“ nuspręs tęsti paslaugų teikimą su paliktu „Yahoo“ prekės ženklu po įsigijimo, tačiau jau dabar aišku, kad po 23 metus trukusio karaliavimo skaitmeninėje rinkoje nenumaldomai artėja „Yahoo“ eros pabaiga.