Vadovu tapo gavęs įgaliojimą

Buvusi „Gimtojo Rokiškio“ vadovė Rasa Keliuotytė pasakojo, kad iki šiol leidinį valdė šeši akcininkai, iš kurių keturi patys dirbo redakcijoje. Kadangi iš jų nė vienas pats nenorėjo vadovauti bendrovei, samdydavo neutralų žmogų, šiuo atveju, ją, kuri buvo ir vyriausioji redaktorė, ir vadovavo bendrovei, tačiau, kaip priklauso pagal įstatymą, turėjo vykdyti valdybos sprendimus.

Valdybą sudarė trys akcininkai, turintys skirtingus akcijų paketus. „Šių metų pradžioje matome, kad akcijos jau juda, kad 30 proc. jų parduota vieninteliam „Gimtojo Rokiškio“ konkurentui, „Rokiškio sirenai“, kurią valdo bendrovė „Miškų ministerija“, – prisiminė R. Keliuotytė.

Pasak jos, keistai atrodė ir tai, kad paskelbus apie ketinimą parduoti šias akcijas, buvo nurodyta visiškai rinkai neadekvati kaina, kelis kartus viršijanti realią vertę.

„Kiti akcininkai dėl šios priežasties nepareiškė pageidavimo pirkti tų akcijų. Kai paaiškėjo, kad su tais 30 proc. akcijų naujajam savininkui nepavyksta užvaldyti bendrovės, nepavyksta valdyboje gauti balsų daugumos, imtasi kitų sandorių. Akcininkai vėl gavo pranešimą, kad viena akcininkė parduoda savo dalį akcijų, kur kaina jau buvo normali. Tačiau kai kiti akcininkai išreiškė pageidavimą jas pirkti, tas pasiūlymas buvo atšauktas“, – pasakojo buvusi bendrovės vadovė.

Kadangi turint tiek akcijų valdyboje turėti balsų daugumos neįmanoma, buvo rastas būdas kaip tai apeiti.

„Buvo sukurtas kitas planas, kaip įžengti ir užvaldyti leidinį. Iš dviejų akcininkų buvo tiesiog perimtas įgaliojimas – balsas perduotas ne kuriam nors vienam valdybos posėdžiui, bet dešimčiai metų, kitaip tariant, balsas išnuomotas. Taip „Miškų ministerijos“ savininkas valdyboje gavo du balsus, tai yra dauguma iš trijų, ir dabar gali vienvaldiškai valdyti bendrovę“, – pasakojo ji.