Pasiekus susitarimą išvengta, kaip teigia dauguma ekspertų, konservatyviai televizijai neabejotinai itin kenksmingo, rezonansinio teismo proceso, kuriame būtų buvęs priverstas liudyti ir pats kanalo savininkas Rupertas Murdochas.

Teisėjas Ericas Davisas apie paskutinę minutę pasiektą susitarimą pranešė tada, kai jau buvo parinkta 12 prisiekusiųjų, o Delavero aukštesnysis teismas ruošėsi išklausyti pradinių argumentų.

„Fox News“ išplatino pareiškimą, kuriame teigia esantis labai patenkintas, jog pavyko išspręsti ginčą ir pridūrė: „Pripažįstame teismo nutarimus, jog dalis teiginių apie „Dominion“ buvo neteisingi“.

„Dominion“ vykdomasis vadovas Johnas Poulosas žurnalistams sakė, kad „Fox“ pripažino apie „Dominion skelbusi melagingą informaciją, dėl ko „mano bendrovei, mūsų darbuotojams ir mūsų klientams buvo padaryti didžiulė žala. To jau niekas niekada nebeatitaisys“.

Teismo procesas, kurį „New York Times“ vadino „šimtmečio šmeižto byla“, galėjo tapti žodžio laisvės žiniasklaidai ribų išbandymu.

Analitikai prognozavo, kad tai gali tapti vienu svarbiausių teismo posėdžių dėl šmeižto JAV teisės istorijoje.

Susitarimas, kuris taip pat įvardijamas kaip rekordiškai didelis šmeižto bylai, reiškia, kad populiariems kanalo laidų vedėjams, tokiems kaip Tuckeris Carlsonas ir Seanas Hannity, nereiks viešai liudyti. Be to, Amerikos žiniasklaida skelbia, jog susitarime „Fox“ laidų vedėjai nėra įpareigoti eteryje atsiprašyti ar pripažinti, jog kalbėjo tikrovės neatitinkančius faktus.

„Dominion“ „Fox News“ į teismą padavė 2021 metų kovą ir pareikalavo 1,6 mlrd. dolerių. Kanalo eteryje buvo pritariama nepagrįstiems Donaldo Trumpo teiginiams, esą, šios balsavimo mašinos prisidėjo prie jo pralaimėjimo Joe Bidenui prezidento rinkimuose.

„Dominion“ tvirtino, kad „Fox“ tokius melus skleidė puikiai žinodamas, kad tai netiesa. Esą, kanalas vystė D. Trumpo konspiracijos teorijos liniją, nes norėjo susigrąžinti prarastus žiūrovus.