Kas ateinančius ketverius metus vadovaus Lietuvos miestams ir rajonams? Apie tai sekmadienį, skaičiuojant pirmojo rinkimų turo rezultatus, R. Lukaitytė-Vnarauskienė ir V. Bruveris kalbins politikus, kandidatus į merus, apžvalgininkus, viešųjų ryšių specialistus, kitus ekspertus. Taip pat bus tiesiogiai transliuojamos Vyriausiosios rinkimų komisijos spaudos konferencijos, Delfi ir ELTA žurnalistai karščiausias naujienas praneš tiesiai iš partijų rinkimų štabų.

„Turėsime daugybę įdomių pokalbių, naujienų portale Delfi bus realiu laiku publikuojamas atsinaujinantis rinkimų žemėlapis su naujaisiais rinkimų rezultatais, kuriuos mes iškart aptarinėsime eteryje kartu su ekspertais, pristatysime juos savo žiūrovams ir skaitytojams. Labai kviečiame vakarą leisti su Delfi, nes šiam vakarui sutelkėme dideles mūsų pajėgas – stengsimės kuo daugiau visko parodyti, papasakoti ir išanalizuoti“, – sakė R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

V. Bruveris kalbėjo, kad vesti specialiąsias rinkimų transliacijas – visuomet įdomus iššūkis.

„Viena vertus, tai kaip ir jau įprasti dalykai – tikrai toli gražu ne pirmi rinkimai, kuriuos tenka pačiam kaip žurnalistui nušvietinėti. Anksčiau dažniau tekdavo kalbėti tiesiai iš partijų rinkimų štabų, tiesiai iš veiksmo vietos, bet pastaruoju metu dažniau tenka rinkimų rezultatų paskelbimus sekti iš specialiųjų transliacijų studijų. O šitie rinkimai, kaip kiekvieni kiti, yra įdomūs. Nors kai kurios bendros tendencijos nesikeičia, kita vertus, vis tiek visada yra kažkas naujo. O šitie rinkimai svarbūs tuo, kad jie yra pirmas žingsnis į naują rinkimų ciklą, kuriame bus ir prezidento, ir Europos Parlamento ir naujo Seimo rinkimai. Tai yra svarbus politinis įvykis, todėl intrigos yra ir natūraliai ji persiduos ir vedant tokią laidą“, – sakė V. Bruveris.

Laidą portale Delfi galėsite stebėti čia.

Tie, kam patogiau sekmadienį naujienas sekti su radiju, taip pat galės laidos „Rinkimai 2023“ klausytis Žinių radijuje.