Tinklalapyje „Business Insider“ ketvirtadienį rašoma, kad technologijų bendroves valdantis milijardierius nėra patenkintas ES skaitmeninių paslaugų aktu (SPA), cituojant bendrovei artimą asmenį.

Skaitmeninių paslaugų aktu (SPA) didelės internetinės platformos be kita ko įpareigojamos imtis nuoseklių ir operatyvių veiksmų prieš neapykantą kurstančias kalbas.

X neseniai gavo klausimų sąrašą iš Europos Komisijos, kuri nori gauti daugiau informacijos apie tai, kaip šis socialinis tinklas vykdo savo įsipareigojimus.

Komisija savo prašymą pateikė po to, kai buvo gauta įrodymų, jog po Palestinos ekstremistų grupuotės „Hamas“ Izraelyje įvykdyto išpuolio tinkle X raginama smurtauti ir platinama dezinformacija.

ES komisaras Thierry Bretonas be kita ko minėjo pranešimus apie redaguotas nuotraukas ir vaizdo žaidimų įrašus, kurie buvo pateikiami kaip tikri. Už SPA pažeidimus yra numatytos griežtos bausmės.
Anot tinklalapio „Business Insider“, E. Muskas aptarė galimybę išjungti socialinį tinklą X ES arba neleisti prie jo jungtis vartotojams iš šio regiono.

Po to, kai iš Pietų Afrikos kilęs E. Muskas 2022 m. už maždaug 44 mlrd. JAV dolerių įsigijo bendrovę, kuri pirmiau vadinosi „Twitter“, buvo atleista daugiau nei pusė jos darbuotojų. Dėl to smarkiai nukentėjo ir už turinio kontrolę atsakingos komandos.

Šiuo metu JAV gyvenantis dešiniųjų politinių pažiūrų magnatas teigė, kad iki perėmimo tviteryje buvo pernelyg varžoma žodžio laisvė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)