Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doktorantė, kretingiškė R. Garškaitė sako, kad Bernardinai.lt jai visada buvo kokybiškų tekstų religijos, kultūros ir politikos temomis erdvė.

„Čia rasdavai amžinybės blyksnių pokalbių, komentarų, straipsnių, esė ir kitų žanrų pavidalais, nušviečiančių kasdieniškus, einamuosius reikalus naujai. Su kolegomis toliau tuos „blyksnius“ gaudysime“, - sako vyriausioji interneto dienraščio redaktorė, dirbusi jame 2012-2014 metais ir sugrįžusi pernai.

R. Garškaitė taip pat yra dirbusi korespondente portale lzinios.lt, kuravo parodas ir rūpinosi komunikacija Valstybės pažinimo centre.

„Dirbti vieninteliame krikščioniškame interneto dienraštyje Lietuvoje - didelė atsakomybė ir nemenkas iššūkis. Tačiau pasirinkau šį kelią, nes esu įsitikinusi krikščioniškos žiniasklaidos reikalingumu. Man svarbūs Kristaus žodžiai Evangelijoje pagal Matą: „Ką jums kalbu tamsoje, sakykite vidur dienos, ir ką šnibždu į ausį, garsiai skelbkite nuo stogų“, - tęsia naujoji vyr. redaktorė.

Trejus metus interneto dienraščio pareigas ėjęs D. Puslys sako su džiaugsmu šį darbą patikintis puikiai kolegei. Jis lieka Bernardinai.lt komandoje nuolatiniu tekstų autoriumi.

2004 metais įkurto krikščioniško interneto dienraščio Bernardinai.lt steigėjas - Mažesniųjų brolių ordino Lietuvos šv. Kazimiero provincijos Šv. Pranciškaus ir Šv. Bernardino vienuolynas. Dienraštis priklauso viešajai įstaigai Bernardinai.lt, užsiimančiai knygų leidyba bei prekyba, dalyvauja socialinėse ir kultūrinėse iniciatyvose.