Nuo šiol sekmadieniais 19.30 val. „Delfi TV“ žiūrovų laidoje „Dėmesio centre“ lauks svarbiausias savaitės interviu.

„Daugelį metų turėjau tokią mintį galvoje, kad reikėtų mažinti krūvį eteryje ir palikti sau daugiau laiko įvairiems kitiems projektams – laidoms, dokumentiniams filmams, renginiams ir viskas kitam, ką darome. Tačiau „Dėmesio centre“ jau yra daugeliui žmonių pažįstamas pavadinimas, daug kam net tapęs bendriniu – kartais taip žmonės vadina net kitas pokalbių apie aktualijas laidas. Galvojome, kaip tą išlaikyti, ir radome puikų sprendimą – kartą per savaitę filmuosime laidą apie svarbiausią tos savaitės temą“, – pasakojo E. Jakilaitis, prisipažindamas, kad jam kol kas pačiam keista be kasdieninio laidos formato, kokį kūrė jau dvidešimt metų, bet labai džiaugiasi turėdamas daugiau laisvo laiko naujoms mintims.

Pirmadieniais 18 val. E. Jakilaitis taip pat ves tiesiogiai transliuojamą „Lietuvos politikos forumą“, kuriame bus aptariami aktualiausi politikos, ekonomikos, visuomeninio gyvenimo klausimai.

„Išdiskutuosime savaitės pagrindines temas, bandysime apie jas kalbėti truputį giliau, atitolstant nuo tos dienos aktualijų. Man atrodo tokių diskusijų trūksta ir toks formatas tikrai reikalingas“, – kalbėjo E. Jakilaitis.

Kol kas laida „Lietuvos politikos aktualijos“ bus transliuojama iš Martyno Mažvydo bibliotekos, o vėliau ją planuojama rodyti iš šiuo metu įrenginėjamos naujos „Delfi TV“ studijos.

„Tik šiais metais, atsižvelgdami į pandeminę situaciją ir kitas aplinkybes, kaip bebūtų gaila, forumą filmuosime be žiūrovų, tik su pačiais pašnekovais, vien dėl to, kad nekurtume nereikalingų rizikos taškų. Tai bus gal kiek neįprasta, nes visada yra kiek kitaip, kai yra gyva auditorija ir matai žmonių reakcijas, bet tikiuosi, kad covid nesitęs amžinai, ir vėliau bus galima rengti laidas su žiūrovais“, – svarstė E. Jakilaitis.

Taip pat jau žinoma, kad spalio 9-ą dieną „Delfi“ rengs baigiamuosius debatus tarp didžiausių politinių partijų kandidatų į premjerus Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo, kuriuos moderuos E. Jakilaitis.

„Esu vedęs prezidento rinkimų debatus Daukanto aikštėje, kurie, manau, tapo įvykiu. Šiais metais, manau, tą patį reikia padaryti su Seimo rinkimais, kviečiant visų populiariausių partijų kandidatus į ministrus pirmininkus. Visuomenei tai bus tam tikra demokratijos šventė – susirinkti Nepriklausomybės aikštėje, neprotestuojant, o tiesiog klausant politinių debatų, girdint politinių lyderių mintis. Žinoma, jei leis pandeminė situacija, o jei ne, aišku, galvosime apie alternatyvas, galbūt darysime debatus „Delfi“ studijoje. Bet, manau, turėsime pakankamai savanorių, norinčių prisidėti žmonių, kad būtų galima padaryti ir gerai, ir saugiai“, – sakė E. Jakilaitis.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.