Programėlė „Facebook Marketplace“ leis pamatyti, kokius daiktus parduoda netoliese esantys feisbuko vartotojai, o jiems pasiūlyti pirkti savuosius. Kadangi programėlė taip pat integruota su „Facebook Messenger“, ja naudojantis bus galima lengvai susisiekti su pardavėju, derėtis ir sutarti dėl susitikimo. O matydami pardavėjo profilį, galėsite jaustis saugiau, žinodami, su kuo deratės, negu kai perkate kažką iš nepažįstamų žmonių kitose interneto parduotuvėse – naujovės privalumą įvardina feisbukas.

„Facebook Marketplace“ jau pristatyta JAV, Jungtinėje Karalystėje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Kol kas ji veikia tik telefonuose. Tačiau, jei sumanymas pasiteisins, jis bus pritaikytas ir kompiuteriams ir išplėstas į kitas šalis.

Kol kas programėle gali naudotis tik fiziniai asmenys, o ne prekės ženklų atstovai, tačiau tokia galimybė tikrai neatmetama. „Kai būsime tikri, kad sukūrėme gerą produktą žmonėms, jei matysime prasmę, galvosime ir apie tai, kaip įtraukti verslą ir kaip monetizuoti šią platformą“, - portalui „TechCrunch“ sakė „Facebook Marketplace“ produkto vadovas Bowen Pan.

Naršant „Facebook Marketplace“ bus galima rinktis iš trijų galimybių: ieškoti norimo daikto, siūlyti, ką nori parduoti, arba tikrinti, kas parduodama netoliese.