„Šiandien įvyko LRT tarybos posėdis, kuriame mes išklausėme visus šešis kandidatus. Šiandien Tarybos posėdyje vyko diskusijos, visų kandidatų programos pristatymas, o po visų diskusijų ir susitikimų su kandidatais Taryba posėdžiavo ir balsavo. Vyko diskusijos, buvo apsikeista įvairiomis nuomonėmis ir šiandien yra situacija, kai nė vienas iš kandidatų negavo reikiamo balsų skaičiaus, tai reiškia, nė vienas iš kandidatų nesurinko daugumos balsų“, – kalbėjo Tarybos pirmininkas Eugenijus Valatka.

Tam, kad būtų patvirtinta LRT generalinio direktoriaus kandidatūra, reikalinga surinkti bent 7 balsus. Kadangi tiek nesurinko nė vienas kandidatas, kitame LRT Tarybos posėdyje bus skelbiamas naujas konkursas.

Kitas LRT Tarybos posėdis numatytas balandžio mėnesį. Pasak E. Valatkos, tuomet, kai bus paskelbtas naujas konkursas, savo kandidatūras galės pateikti ir nauji kandidatai.

Plačiau apie šiandieninius pristatymus komentuoti jis nenorėjo.

„Aš šiandien nenorėčiau detalizuoti apie kandidatus atskirus, jų viziją, be abejonės, turbūt pagrindinis klausimas klausimas buvo ir iš Tarybos, kaip kiekvienas kandidatas mato kelią, kuriuo eidamas galėtų geriausiai realizuoti naująją LRT strategiją, kurioje yra išskirtos keturios strateginės kryptys, ir būtent diskutuota apie veiksmų planus“, – sakė E. Valatka.

LRT generalinio direktoriaus rinkimuose buvo svarstomi 6 konkurso kandidatai, tarp kurių – ir dabartinė LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė. Kiti kandidatai – komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius Aistis Zabarauskas, Vilniaus universiteto (VU) dėstytojas Mantas Martišius, „Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, buvusi TV3 vadovė Vilma Marciulevičiūtė bei „Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas.

LRT generalinį direktorių konkurso būdu skiria 12 narių LRT taryba. Tarybai šiuo metu vadovauja Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka. Po keturis tarybos narius skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.