Tokiu būdu Kultūros ministerija tiesia pagalbos ranką kultūrinei žiniasklaidai, kad palengvintų pereinamąjį laikotarpį, kol įvyks Medijų rėmimo fondo konkursai. Fondo taryba jau yra pritarusi finansuojamų projektų teikimo taisyklėms ir prioritetinių paramos sričių – kultūrinės ir regioninės žiniasklaidos – konkursų sąlygoms. Jos bus derinamos su atitinkamomis institucijomis.

Minėta parama skiriama kultūrinei spaudai, atitinkančiai kultūros periodinio spaudos (spausdinto) leidinio, leidžiamo dažniau nei kartą per ketvirtį (ne mažiau kaip 5 numeriai per metus), kriterijus. Taip pat leidėjo ir leidinio duomenys turi būti pateikti Viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinėje sistemoje (VIRSIS).

Vadovaujantis VIRSIS pateiktais duomenimis, kreiptasi į šių kultūros periodinių leidinių redakcijas: „Nemunas“, „Literatūra ir menas“, „Metai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Šiaurės Atėnai“, „Kinas“, „7 meno dienos“ ir „Kultūros barai“.

Jeigu manote, kad atitinkate aukščiau išvardytus kriterijus, tačiau negavote apie šį kvietimą informuojančio Kultūros ministerijos laiško, kviečiama susisiekti su Kultūros ministerija (vrs@lrkm.lt).