Praėjusį penktadienį Markas Zuckerbergas pristatė „Messenger“ platformai sukurtą vaizdo konferencijų versiją, kurią pavadino „Messenger Rooms“.

Naujoji paslauga leis vartotojams surengti virtualų susitikimą su ne daugiau kaip 50 žmonių iš karto ir neribotam laikui (nemokama „Zoom“ versija leidžia kalbėtis iki 100 žmonių vienu metu, bet ne ilgiau kaip 40 minučių).

„Facebook“ vartotojai gali pakviesti net ir neturinčius „Facebook“ paskyrų žmones prisijungti prie „Messenger Rooms“, teigia CNN.

Grupiniams skambučiams galima suteikti daugiau spalvų ir charakterio, naudojantis papildytos realybės, 360 laipsnių fonais, kurie sukurs aplink jus paplūdimio, kalnų, parko atmosferą ir pan., taip pat fotoaparatų filtrais, kurie padidins jūsų namų erdvę, apšviesdami visą aplinką.

Tokie pokalbių kambariai iš pradžių galės būti pasiekiami per „Messenger“ programėlę bei „Facebook“ platformą, o vėliau jie taip pat bus įtraukti ir į kitas „Facebook“ priklausančias socialines platformas, tokias kaip „Instagram“ ir „WhatsApp“.

Ši paslauga kai kuriose šalyse bus pristatyta artimiausiomis dienomis, o per kelias savaites turėtų pradėti veikti visame pasaulyje.

M. Zuckerbergas informavo, kad „Facebook“ plečia ir savo turimas vaizdo paslaugas, kuriose pandemijos metu buvo pastebėtas didžiulis vartojimo šuolis. Anot jo, kiekvieną dieną vaizdo skambučių paslauga naudojasi daugiau nei 700 mln. feisbukui priklausančių programėlių vartotojų, o pastaraisiais mėnesiais daugelyje šalių jų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.

Feisbuko įkūrėjas penktadienį pranešė ir apie „Facebook“ pažinčių aplinkos atnaujinimus: reaguojant į pandemijos metu nukentėjusias naujų santykių paieškas sukūrė virtualių pasimatymų galimybę.

Naujoji feisbuko vaizdo konferencijų funkcija – „Messenger Rooms“