„Lenkija Lietuvai yra strateginė partnerė, o valstybių visuomenės turi itin glaudžius ryšius, todėl bendradarbiavimas su šios šalies naujienų agentūromis Lietuvos žiniasklaidai yra labai svarbus. Toks bendradarbiavimas atveria daugiau galimybių mūsų žurnalistams ne tik plėsti šaltinių ir temų spektrą, bet kartu operatyviai pranešti svarbiausias kaimyninės valstybės naujienas politiniais, ekonominiais, saugumo bei kultūriniais klausimais. ELTA ir ateityje megs ryšius su kitų šalių naujienų agentūromis, kad jų turinys būtų prieinamas ir mūsų prenumeratoriams“, – teigia ELTA direktorius, vyr. redaktorius Vytautas Bruveris.

„Per partnerystę su lenkų agentūromis išeiname į žymiai platesnį europinį kontekstą, nes lenkų agentūra savo partnerysčių ir įsitinklinimo požiūriu yra labai rimta tarptautinė erdvė. Tad kontaktų ir partnerysčių bus dar daugiau“, – akcentavo V. Bruveris.

PAP valdybos pirmininkas Wojciech Surmacz pastebi, kad sutarties pasirašymas prisidės prie patikimos ir patikrintos agentūrinės informacijos mainų tinklo kūrimo.

„Sutarties su naujienų agentūra ELTA pasirašymas yra labai svarbus PAP kuriant patikimos ir patikrintos agentūrinės informacijos mainų tinklą. Kovos su melagingomis naujienomis eroje ir esant nestabiliai geopolitinei situacijai, ypač mūsų regione, itin svarbu turėti patikimą partnerį, teikiantį informaciją apie įvykius artimoje, kaimyninėje valstybėje – Lietuvoje“, – teigė W. Surmacz.

„Turime daug vilčių plėtoti bendradarbiavimą su agentūra ELTA ateinančiais metais“, – pridūrė jis.

PAP – ne vienintelė užsienio naujienų agentūra, su kuria bendradarbiauja ELTA. Seniausia Lietuvoje naujienų agentūra taip pat keičiasi informacija su ukrainiečių agentūra Ukrinform. Iš šios agentūros ELTA gauna naujausią patikimą informaciją apie įvykius Ukrainoje anglų kalba. Tokius bendradarbiavimus su didžiausiomis ir patikimiausiomis naujienų agentūromis ateityje ELTA plėtos ir toliau.

ELTA savo prenumeratoriams taip pat siūlo išskirtinį, itin išsamų istorinį fotoarchyvą, kuris nuolat pildomas nuotraukomis ir video medžiagomis tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio. ELTA prenumeruoja vienos didžiausių naujienų agentūrų pasaulyje EPA, archyve turinčios daugiau nei 10 milijonų nuotraukų ir video failų, medžiagas, taip pat daugiau nei 70 metų veikiančios nepriklausomos vokiečių naujienų agentūros DPA medžiagą bei AFP – tarptautinės Prancūzijos naujienų agentūros informacinį srautą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją