Daugiau apie šią naujieną laidoje „Delfi rytas“ papasakojo „Delfi“ prenumeratų verslo vadovė Julija Vercinskė bei naujojo portalo „Verslas Plius“ redaktorė Ugnė Karaliūnaitė.

„Pastebėjome, kad mūsų publikuojamas mokamas turinys apie verslą sulaukia ypatingo susidomėjimo, o jei atsigręžtume į pasaulines tendencijas, pamatytume, kad tarp labiausiai prenumeruojamų visame pasaulyje leidinių bent trys yra ekonominiai – „The Economist“, „Financial Times“ ir „Bloomberg“.

Taip pat kartais žmonės nori ateiti ir pasiimti kažką specifinio ne į didelį prekybos centrą, o į nedidelę parduotuvėlę. Taip pažiūrėjome ir į savo vartotojus, kuriems galbūt norisi rinktis turinį apie verslą tarp verslinio turinio, o ne ieškoti jo tarp didelio įvairių naujienų sūkurio. Galvojimas apie vartotojo patogumą buvo dar vienas iš argumentų“, – apie priežastis, kodėl buvo nuspręsta sukurti „Verslas Plius“ portalą, pasakojo J. Vercinskė.

Kaip laidoje „Delfi Rytas“ pastebėjo portalo redaktorė U. Karaliūnaitė, šis verslo naujienų portalas yra skirtas ne tik sėkmingus verslus jau sukūrusiems verslininkams, tačiau ir žmonėms, kurie nori pradėti ar susipažinti, kaip vyksta verslo kūrimas.

„Taip pat jis yra skirtas ir žmonėms, kurie nori užsidirbti papildomai, pradėti investuoti, pradėti teikti pavežėjimo paslaugas ir gauti papildomų pajamų. Šiame portale žadame turėti visą informaciją, kad žmonės vienoje vietoje galėtų rasti ne tik informaciją, kaip kurti verslą, ar skaityti kitų verslininkų istorijas, bet ir pagalvoti, kaip būtų galima papildomai užsidirbti net ir turint pagrindinį darbą“, – pasakojo laidos pašnekovė.

Julija Vercinskė

Naujasis naujienų portalas įvairius su verslu susijusius klausimus žada nagrinėti 360 laipsnių kampu – apie konkrečią problemą, su kuria susiduria verslas, bus rašoma tiek iš smulkaus, tiek iš stambaus verslininko perspektyvos, tiek galbūt iš laisvai samdomo specialisto kampo. Anot J. Vercinskės, „Verslas Plius“ suteiks galimybę gauti išskirtinį ir specialiai paruoštą bei apgalvotą verslo turinį be informacinio triukšmo. Naujojo naujienų portalo prenumeratoriai taip pat galės skaityti prestižinio leidinio „Bloomberg“ verslo naujienas lietuviškai.

„Tai, kas vyksta, rodo, kad mokamų naujienų poreikis nuolat auga. Labai gerai lyginti skaičius, nes tuomet supranti mastą. Jei prieš metus turėjome 7 tūkst. skaitytojų, o dabar 20 tūkst. prenumeratų, galime suprasti, kaip tas poreikis auga. Jis vis didėja, todėl plečiame specializuoto turinio ribas ir pasiūlome vis naujų produktų, tiems, kurie mėgsta kažką specifinio“, – kalbėjo J. Vercinskė.

„Verslas Plius“ prenumerata kainuoja 2.99 eurų per mėnesį, tačiau šiuo metu vyksta akcija, kai visi, prenumeruojantys „Delfi Plius“, taip pat dovanų gauna ir „Verslas Plius“ prenumeratą.