„Didžioji dalis nenaudojančių šių priemonių, nepilnamečių ugdymo įstaigų ir bibliotekų, teigia, kad tokio poreikio šiuo metu nėra arba tikina, kad darbuotojai fiziškai prižiūri, jog toks turinys nebūtų žiūrimas“, – sakė RRT tarybos narė Kristina Mikoliūnienė.

Tokį atsakymą, pasak RRT, pateikė 50 proc. nepilnamečių ugdymo įstaigų ir bibliotekų, kuriose interneto turinio filtravimo priemonės nenaudojamos.

„Galime pasidžiaugti, kad nuo 2019 metų, kai pradėjome atlikti tokias apklausas, nuosekliai mažėja sakančių, kad filtravimo priemonių nenaudoja dėl lėšų stygiaus. Prieš ketverius metus šį atsakymą rinkosi net 36 proc. respondentų, šiais metais jau 11 proc.“, – teigė K. Mikoliūnienė.

Pasak RRT ekspertės, teigiamą tendenciją rodo ir tai, jog net 24 proc. apklaustųjų priemones žada įsidiegti ateityje.

„Siekiame, kad nepilnamečiams netinkamas turinys internete būtų neprieinamas. Viena iš sąlygų – įdiegtos ir naudojamos privalomosios filtravimo priemonės. (...) Ateinančiais metais atliksime filtravimo priemonių priežiūros teisės aktų peržiūrą, atsižvelgiant į nepilnamečių ugdymo įstaigų patirtį, ir inicijuosime jų pakeitimus“, – pažymėjo RRT tarybos narė.

2023 m. iš 2293 RRT išsiųstų kvietimų dalyvauti apklausoje, 811 įstaigų pateikė atsakymus (35 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją