„Valstybė per Draudimo nuo nedarbo fondą sukūrė darbo užmokesčio netekties kompensavimo priemonę. Savo paraišką Draudimo nuo nedarbo fondui teiksime balandį ir gegužę“, – kreipimesi į grupės darbuotojus nurodė „Postimees“ valdybos pirmininkas Andrusas Raudsalu.

Pasak jo, vyriausybės patvirtintos priemonės skelbia, jog minimali darbdavio prievolė yra 150 eurų atlyginimas iki mokesčių, tačiau gali būti mokami ir didesni atlyginimai, ir „Postimees“ tai darys.

„Taigi, mes galėsime užtikrinti, kad darbuotojai, kurių bruto darbo užmokestis yra mažesnis arba lygus 1000 eurų, sumažinimo laikotarpiu kiekvieną mėnesį gautų tą pačią sumą, kaip ir prieš sumažinimą. Be to, kažkieno bruto darbo užmokestis netaps mažesnis nei 1000 eurų“, – pabrėžė A. Raudsalu.

Jo žodžiais, darbuotojams, kurių bruto darbo užmokestis viršija 1000 eurų, „Postimees“ grupė kartu su Draudimo nuo nedarbo fondo išmokomis garantuos mažiausiai 85 proc. įprasto darbo užmokesčio.

„Svarbu ne tik pertvarkyti savo darbą, bet ir prisitaikyti prie mažesnių pajamų. Organizavome ilgai trukusius susitikimus su vadovybe, kad aptartume taupymo priemones“, – pridūrė A. Raudsalu.

„Postimees“ grupė nuo šios dienos stabdo visas išlaidas, kurios nėra tiesiogiai susijusios su sparčiai augančiu naujienų turinio tiesioginių vartotojų skaičiumi, taip pat su likusių reklamos klientų poreikiais. Be to, deramasi su tiekėjais dėl kainų sumažinimo ir mokėjimo laikotarpių padidinimo.

Savo kreipimesi A. Raudsalu pabrėžė, kad „Postimees“ grupės pajamos iš reklamos pardavimų krito, o artimiausiu metu nuosmukis dar labiau sustiprės.

„Tai – pinigai, kurie niekada nebepateks į mūsų sąskaitą. Tai – milijonai eurų, kurių neuždirbsime“, – teigė jis.

„Postimees“ grupės vadovo prognozėmis, žiniasklaidos rinka atsigaus geriausiu atveju artėjant rudeniui, o niūriausiais vertinimais – reklamos rinka gali išlikti apatiška metus ar daugiau.

„Postimees“ grupei Lietuvoje priklauso naujienų agentūra BNS ir portalas „15min.lt“ .