aA
9 iš 14-kos šios Vyriausybės ministrai nebeturi visuomenės palaikymo - juos vertinančių teigiamai yra mažiau nei galvojančių priešingai, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa.
9 ministrai prarado visuomenės palaikymą
© DELFI / Karolina Pansevič

„Dėl ministrų - dar gegužės mėnesį visi jie turėjo teigiamą balansą, birželį - jau trys, kuriuos vertino daugiau neigiamai, nei teigiamai, dabar - jau 9 su neigiamu balansu. Čia ir Veryga (sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga - BNS), ir kiti. Su pliuso ženklu yra Linas Linkevičius, Rokas Masiulis, Liana Ruokytė-Jonsson, Mindaugas Sinkevičius, Linas Kukuraitis - vos vos, bet teigiamas balansas“, - BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Gyventojai geriausiai iš visų politikų vertina prezidentę Dalią Grybauskaitę, tuo metu „valstiečių“ deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio reitingas gerokai krito, o iškilo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jei kalbėti apie politikus - Dalia Grybauskaitė stabiliai, be konkurencijos atrodo - 64 proc. teigiamai vertina ją, premjeras Saulius Skvernelis - antras pagal rodiklį, kiek žmonių palankiai vertina, bet per mėnesį labai nukrito jo reitingas - 6 procentiniais punktais. Jis krenta ketvirtas mėnuo iš eilės - kovo mėnesį buvo 72 proc. o dabar - 48 proc. - labai akivaizdi tendencija. O jei paimti rodiklį - teigiamų ir neigiamų nuomonių skirtumas, kuris atspindi, kiek priešų turi, Skvernelis yra ketvirtas. Antras būtų Visvaldas Matijošaitis, o jei Kaune atskirai imtume - virš 80 proc. teigiamų vertinimų, o neigiamų tik 4 proc.“, - komentavo V.Gaidys.

V. Matijošaitį palankiai vertina 44 proc., nepalankiai - 15 proc. apklaustųjų.

Anot V.Gaidžio, „valstiečių“ lyderio, Seimo nario Ramūno Karbauskio reitingas toliau krenta: „Šis politikas dar neseniai buvo vienas populiariausių, o dabar - vienas nepopuliariausių politikų - trečias iš apačios (pagal skirtumą)“. Jį palankiai vertina 23,5 proc., nepalankiai - 52 proc. apklaustųjų.

S. Skvernelis pagal populiarumą lieka antroje vietoje, bet palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 54,1 proc. iki 47,9 proc., o nepalankiai - padaugėjo nuo 23,3 iki 26,6 procento.

Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis yra trečias pagal populiarumą politikas – palankiai jį vertinančių per mėnesį sumažėjo nuo 46,3 proc. iki 44,1 proc., , nepalankiai - nuo 16,4 iki 15,6 proc.

„Vilmorus“ apklausa atlikta birželo 30 - liepos 9 dienomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.