aA
Turkų karo lėktuvai sunaikino 10 kurdų sukilėlių pozicijų neramiame šalies pietryčių regione, Ankarai tęsiant savo kovą su uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) sukilėliais, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Turkijos aviacija sunaikino kurdų kovotojų taikinių pietryčių regione
© AFP/Scanpix

Lėktuvai šeštadienio vakarą subombardavo keturis PKK taikinius Čukurdžos rajone, pietryčiuose esančioje Hakario provincijoje šalia šiaurės Irako, valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai pranešė saugumo šaltiniai.

Bombarduoti pradėta, kai po dviejų kruvinų parų per susidūrimus ir PKK kovotojų surengtą ataką žuvo mažiausiai 22 turkų kariai ir vienas kaimo sargybinis.

Dvylika karių žuvo dviejuose susidūrimuose Čukurdžos ir Šemdinlio rajonuose Hakaryje, o Vano provincijoje kovodami su sukilėliais žuvo aštuoni kariai, pranešė provincijos vadovo atstovai.

Kaimo sargybinis, kuris penktadienį buvo nužudytas per ataką pietrytiniame Mardine, priklausė grupei vietinių gyventojų, bendradarbiaujančių su Turkijos saugumo pajėgomis ir kovojančių su PKK.

Ankara ir jos Vakarų sąjungininkės laiko PKK teroristine grupuote.

Kitos šešios PKK pozicijos buvo sunaikintos Tendiureko kalno regione tarp Agrio ir Vano provincijų šalies rytuose šeštadienio vakarą pranešė „Anadolu“.

Turkijos kariuomenė teigė, kad saugumo pajėgos šeštadienį „neutralizavo“ per 100 PKK kovotojų per susirėmimus Čukurdžoje, tačiau nepatikslino, kiek žmonių žuvo, o kiek buvo sužeisti.

Anot naujienų agentūros „Dogan“, daug sukilėlių buvo sugrąžinti į šiaurės Iraką, kur Kandilo kalnuose yra įsikūrusi PKK kovotojų vadovybė.

Dvejus metus trukusios paliaubos tarp Ankaros ir PKK pernai žlugo, o kurdų sukilėliai ėmė dažnai rengti išpuolius prieš saugumo pajėgas neramiuose šalies pietryčiuose.

Nuo 2015 metų liepos žuvo daugiau kaip 600 turkų saugumo pajėgų karių, o per 7 tūkst. karių žuvo Turkijoje ir šiaurės Irake, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Tačiau nepriklausomai patvirtinti aukų skaičiaus nėra įmanoma.

Aktyvistai tvirtina, kad išpuoliai pareikalavo ir civilių aukų.

Jau per 40 tūkst. žmonių žuvo nuo 1984 metų, kai PKK griebėsi ginklų.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganassekmadienį pareiškė, kad NATO šalys turi turėti vieningą požiūrį visų išpuolių ir teroristinių organizacijų atžvilgiu. Prieš tai, Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikime Hangdžou, Kinijoje, jis kalbėjosi su JAV prezidentu Baracku Obama.

„Nėra gero ar blogo teroristo. Visas terorizmas yra blogas. Privalome su juo kovoti“, – pabrėžė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.