Lyginant šių ir praėjusių metų antruosius konkurso pusfinalius, kuriuose pasirodė Lietuvos atlikėjai, šiųmetis prie televizijos ekranų sutraukė beveik tiek pat TV auditorijos, kaip ir pernai. Mažiausiai lietuvius šiemet sudomino pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio transliacija – ją stebėjo tik 15 proc. šalies TV auditorijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tiesioginės „Eurovizijos“ konkurso transliacijos išlieka vienomis žiūrimiausių Lietuvoje. Šalyje yra išties nemažai konkurso gerbėjų, kurie domisi ne tik Lietuvai atstovaujančiais atlikėjais, bet ir su malonumu stebi kitų šalių pasirodymus. Vis tik akivaizdu, kad transliacijų populiarumui didelę įtaką turi Lietuvos atstovų dalyvavimas ir su juo susiję lūkesčiai. Norėdami pamatyti, kaip konkurse sekasi Lietuvos atstovams, televizorius įsijungia net ir populiariąja muzika nesidomintys ar televiziją rečiau žiūrintys gyventojai“, – sako „Kantar TNS“ Media departamento projektų vadovė Lina Petraitienė.

Kaip ir pernai, didžiausi „Eurovizijos“ entuziastai iš Baltijos šalių gyventojų buvo estai. Antrasis konkurso pusfinalis, kuriame pasirodė Estijos atstovai, sudomino beveik 34 proc. arba 411 tūkst. šios šalies gyventojų. Konkurso finalą, kuriame Estijos atstovams, kaip ir lietuviams, nenusišypsojo laimė sudalyvauti, stebėjo kiek mažiau nei trečdalis (31 proc.) tą vakarą televizijos ekranus įsijungusių estų.

Kaimynus latvius „Eurovizijos“ karštinė iš visų Baltijos šalių gyventojų įtraukė mažiausiai, o atidžiausiai jie stebėjo pirmąjį konkurso pusfinalį, kuriame europiečius sužavėti pamėgino latvių viltis – grupė „Triana Park“. Kiek daugiau nei 17 proc. arba 328 tūkst. Latvijos TV auditorijos tiesiogiai žiūrėjo šią transliaciją. Mūsų atstovų pasirodymą galėjo išvysti 226 tūkst. latvių, stebėjusių antrąjį konkurso pusfinalį. „Eurovizijos“ finalas, kuriame latviai savo atstovų taip pat neišvydo, sudomino beveik 14 proc. Latvijos TV auditorijos.