aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Izraelio ambasadoriumi Amiru Maimonu pirmadienį lankysis Molėtuose, kur masinėje žydų kapavietėje pagerbs holokausto aukų atminimą. Prieš 75-erius metus, rugpjūčio 29 dieną, čia buvo nužudyti ir palaidoti apie 2000 Molėtuose gyvenusių žydų.
Prezidentė su Izraelio ambasadoriumi Molėtuose pagerbs holokausto aukų atminimą
© Reuters/Scanpix

Prieš tai šalies vadovė ir Izraelio ambasadorius lankysis Dubingių žirgyne, Izraelio ambasadoriaus iniciatyva rengiamoje stovykloje vaikų dienos centrų auklėtiniams.

Izraelio ambasada pirmoji iš Lietuvoje esančių diplomatinių atstovybių atsiliepė į Prezidentės kvietimą prisijungti prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ir padovanoti vaikams turiningą laisvalaikį. Į stovyklą atvyks 120 socialinės rizikos šeimose gyvenančių vaikų iš 7 dienos centrų visoje Lietuvoje. Visą dieną vaikai bus užimti meno pamokomis, žaidimais, žirgų pasirodymais, teatro spektakliais, šventę vainikuos iš anksto vaikų parengti pasirodymai.

Šalies vadovė susitiks su Izraelio ambasadoriumi A. Maimonu, bendraus su stovyklaujančiais vaikais, apžiūrės stovyklą ir joje vykdomas veiklas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.