aA
Ukrainos protestuotojų rėmėjai Lietuvoje sukūrė vaizdo siužetą – savotišką aidą žaibiškai internete paplitusiam jaunos ukrainietės kreipimuisi į pasaulio žmones.
Jaudinančiame vaizdo siužete – Lietuvos palaikymas Maidanui
© Stopkadras/Youtube.com

Vaizdo siužetas nufilmuotas trečiadienį vakare, prie Seimo vykusios Ukrainos palaikymo akcijos metu. Kaip ir pasaulį apskriejusiame ukrainiečių siužete, čia pagrindinį žodį taria jauna mergina. Tiesa, žinia kiek kitokia – ne kreipimasis į pasaulį, o palaikymo žinia Maidano žmonėms.

Pirmiausiai lietuvė primena Sausio 13-ąją.

„Prieš 23-ejus metus Lietuvoje irgi buvo tamsi naktis. Šiandien, matydami, ką jūs patiriate Maidane, mes suprantame ir palaikome jūsų laisvės siekį. Mes už jus meldžiamės. Ukraina, nebijok. Lik vieninga. Kovok už savo teises, už savo ateitį. Tik nepasiduok“, - kalba mergina.

DELFI primena, jog trečiadienį daugelyje šalies miestų surengtos solidarumo akcijos sutraukė tūkstančius žmonių. Ketvirtadienį Lietuva kartu su Ukrainos tauta gedi, pagerbdama pastarųjų dienų kruvinuose įvykiuose žuvusių žmonių atminimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.