aA
Vilniaus universiteto Didysis kiemas penktadienį buvo pilnas svečių, kurie stebėjo Lietuvos pirmininkavimo pradžios Europos Sąjungos Tarybai iškilmes. Kadangi po oficialiosios ceremonijos dalies dauguma svečių sugužėjo į Prezidentūros kieme rengiamą priėmimą, daugelis damų iškart buvo pasipuošusios kvietimuose nurodytu aprangos kodu – tamsus kostiumas.
D.Teišerskytė, A.Pitrėnienė, V.M.Čigriejienė
D.Teišerskytė, A.Pitrėnienė, V.M.Čigriejienė
© DELFI / Tomas Vinickas

Toks aprangos kodas iš vyrų reikalauja juodo, tamsiai mėlyno arba tamsiai pilko kostiumo ir už kostiumą šviesesnių marškinių. Tačiau kaklaraištis tokiu atveju privalo būti tamsesnis už marškinių spalvą, diržas turėtų būti natūralios odos ir derėti prie batų.

Moterims tamsaus kostiumo kodas leidžia vilkėti puošnų kostiumėlį ar suknelę, tačiau sijonas ar suknelė turi baigtis ties keliais, nors galimos nedidelės variacijos aukštyn ir žemyn. Suknelės ir palaidinės negali būti permatomos, spalvos turi būti solidžios, drabužiai – elegantiški, o ponių pečiai – neatviri. Damos taip pat turi avėti uždarus batelius.

Dauguma oficialiojoje atidarymo ceremonijoje dalyvavusių ponių buvo pasipuošusios tamsiomis spalvomis, išskyrus socialdemokračių desantą. Buvusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė dėvėjo gana atviros iškirptės aukso spalvos suknelę, Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė švietė ryškiai mėlynos spalvos apranga, o parlamentarė Irena Šiaulienė rinkosi juodos ir baltos spalvų derinio suknelę.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė rinkosi mėgstamos – mėlynos – spalvos kelnių kostiumą. Beje, mėlyna penktadienį buvo itin populiari spalva, nes primena Europos Sąjungos vėliavos mėlį.

Europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė oficialiąją atidarymo ceremoniją stebėjo jaunatviška balta suknele, o pečius pridengė juodu megztuku.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimantas Pabedinskienė pasipuošė šviesiu rusvos spalvos kostiumėliu. Šviesią rusvą spalvą rinkosi ir kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė.

Renginyje apsilankė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, kuri vilkėjo nuotaikingą palaidinę, margintą povo plunksnų motyvais, bei tamsias kelnes. Aktorė Vaiva Mainelytė tamsią aprangą paryškino laisva palaidine, marginta stambiomis geltonomis juostomis, o režisierė Dalia Ibelhauptaitė pasidabino laisva marga rudos ir turkio spalvos suknute.

Daugelis vyrų dabinosi šviesiai mėlynais kaklaraiščiais, kurie puikiai pritapo prie svečiams skirto mėlynojo kilimo.

Priėmimo Prezidentūroje akimirkos:

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.