„Tvari Lietuva“ vadovė Rugilė Matusevičiūtė sako, kad projektas po vienu stogu sutalpina visas tvarumo aktualijas. Pasak jos, „Tvari Lietuva“ jungia Lietuvos mokslo, verslo, politikos ir nevyriausybinio sektoriaus atstovus, kurie drauge ieško efektyvių sprendimų kuriant tvarią ateitį. Tikimasi, kad projekto komandos iniciatyvos paskatins dar didesnį susidomėjimą tvarumu.

Apie tai, kad tvarumas vis sparčiau tampa neatsiejama kasdienio mūsų gyvenimo dalimi, kalbės ir naujoji diskusijų laida „Tvari Lietuva su E. Jakilaičiu“. Joje žinomas žurnalistas, laidų vedėjas ir prodiuseris E. Jakilaitis drauge su visų mūsų ateitį keičiančiais pašnekovais aptars aktualiausias tvarumo temas ir iššūkius bei ieškos jų sprendimų.

Pasak naujojo projekto vedėjo, tvarumas daugeliui vis dar asocijuojasi tik su ekologija. Tačiau iš tiesų ši tema liečia kiekvieną mūsų gyvenimo žingsnį. Todėl visus metus kas mėnesį žiūrovai galės susipažinti su vis nauja tema – nuo senolių užimtumo ar skurdo mažinimo iki kokybiško švietimo ar rūpesčio mus supančia aplinka. Iš viso laukia net 12 imtis pokyčių kviesiančių temų ir jas nagrinėsiančių diskusijų.

Naują sezoną pradėjęs projektas „Tvari Lietuva“ liepą paskelbė savanorystės mėnesiu. Todėl pirmojoje laidoje šiandien, 18.30 val., „Delfi“ ir „Delfi TV“ žiūrovai turės galimybę išvysti savanoriams skirto renginio „Ačiū, savanoriai!“ metu vykusią diskusiją. Pasak diskusijos moderatoriaus E. Jakilaičio, joje dalyvavo ryškios asmenybės iš nevyriausybinio ir politikos pasaulių.

„Padėkos festivalyje „Ačiū, savanoriai!“ vykusioje diskusijoje apie savanorystės svarbą ir dabartinį vaidmenį Lietuvoje kalbėjome drauge su savanoriška veikla nuolat užsiimančia Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte, Lietuvos Raudonojo kryžiaus komunikacijos vadove Luka Lesauskaite, vienu iš „Stiprūs kartu“ įkūrėjų Linu Kunigėliu, savanoriškų iniciatyvų autoriais Monika Linkyte ir Gian Luca Demarco. Svarbiausias mūsų aptartas klausimas – ar Lietuvoje savanorystė jau tapo tradicija ir kaip galime į savanoriškas veiklas įtraukti kuo daugiau žmonių“, – apie diskusiją pasakoja E. Jakilaitis.
Jis tiki, kad per 12 mėnesių „Tvari Lietuva“ tvarumo mintį gali pasėti daugelio žmonių galvose, o jo vedama diskusijų laida padės dar aktyviau kelti klausimus apie realius, jau šiandien apčiuopiamus pokyčius.

Naują „Delfi TV“ laidą „Tvari Lietuva su E. Jakilaičiu“ žiūrėkite šiandien, liepos 27 d., 18.30 val. Daugiau apie projektą „Tvari Lietuva“ skaitykite ČIA.

„Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją