Verslas kartu su Ukraina

Prie paramos Ukrainai aktyviai prisidėti pasiūlyta ir „Carlsberg“ grupės darbuotojams, pervedant lėšas ukrainiečius gelbstinčiam Raudonajam Kryžiui, o „Carlsberg“ grupė įsipareigojo padvigubinti šią sumą.

Grupės valdomos alaus daryklos Ukrainoje dėl darbuotojų saugumo buvo uždarytos vos tik prasidėjus Rusijos agresijai. „Carlsberg“ darykloje Lvove įkūrė centrą, suteikiantį prieglobstį keliems šimtams „Carlsberg Ukraine“ darbuotojų ir jų artimųjų iš visos Ukrainos. Bendradarbiaudama su vietos valdžios institucijomis, „Carlsberg“ ieško sprendimų, kaip padėti Lvovo gyventojams daryklose esančiais ištekliais, pavyzdžiui, vandenį ir grūdus panaudojant duonos gamybai, o padedant kolegoms iš „Carlsberg“ Lenkijoje, organizuoja apgyvendinimą ir suteikia paramą karo pabėgėliams iš Ukrainos, kirtusiems Lenkijos sieną.

Nuo pirmosios Rusijos karo veiksmų Ukrainoje dienos „Carlsberg“ įmonės Baltijos šalyse – „Švyturys-Utenos alus“, „Aldaris“ ir „Saku“ – sustabdė bet kokius naujus pirkimus Rusijoje ir Baltarusijoje, šią savaitę nutraukia ir visų Baltijos šalių eksportą tiek Rusijos, tiek Baltarusijos kryptimi.

Kaip rašo „Bloomberg“, bendrovė turi ir alaus daryklą Rusijoje. „Carlsberg A/S“ yra didžiausia alaus darykla Rusijoje per „Baltika Breweries“ nuosavybės teisę.

Didžioji dalis „Baltika“ tiekimo grandinės, gamybos ir klientų yra įsikūrę šalyje, o tai riboja tiesioginį daugumos sankcijų poveikį, žiniasklaidai teigia „Carlsberg“ atstovė.

Kompanija apribojo eksportą ir importą į Rusiją, kur dirba 8400 „Carlsberg“ darbuotojų, tačiau, pasak jos, šiuo metu neįmanoma įvertinti visų tiesioginių ar netiesioginių sankcijų padarinių.

Ukrainoje dirba 1300 „Carlsberg“ žmonių: praėjusią savaitę kompanija čia sustabdė alaus daryklų veiklą ir išsiuntė darbuotojus namo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją