Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Prieš pradedant naikinti nemalonius kvapus, pirmiausia iš šaldytuvo reikėtų pašalinti potencialius kvapų sukėlėjus – sugedusį, pasenusį maistą, išvalyti išsiliejusius skysčius. Labai rekomenduojama išvalyti ir nutekėjimo vamzdelį, kuris dažnu atveju būna užsikimšęs ir skleidžia ne patį maloniausią kvapą. Galiausiai – šaldytuvą geriausia ištuštinti ir soda bei kempinėle jį išvalyti.

Po šios „operacijos“ šaldytuvas veikiausiai yra malonesnis. Tačiau jei blogas kvapas nepradingo, imkimės natūralių priešų.

Malta kava

Kavos pupelės liaudyje yra žinomos kaip vienas populiariausių produktų, sugeriančių kvapus. Šviežiai sumaltą kavą tolygiai išdėliokite ant lėkštės ir parą palaikykite šaldytuve. Jame pabuvusios kavos neskubėkite išmesti, o verčiau panaudokite kaip trąšą jūsų augalams – paprasčiausiai sumaišykite ją su dirvožemiu. Vienu šūviu – du zuikiai!

Panaudoti arbatos maišeliai

Kvapų naikinimui gali pasitarnauti ir arbatos maišeliai. Sudėkite keletą panaudotų arbatos maišelių į gilesnę lėkštę arba nedidelį dubenėlį ir įdėkite jį į šaldytuvą. Arbatos lapeliai sugers blogus kvapus, ir jūsų šaldytuve liks tik gaivus arbatžolių aromatas. Jei norite, kad šaldytuvas nuolatos gaiviai kvepėtų, arbatos maišelius reikėtų keisti kas 3–4 dienas.

Valgomoji soda

Valgomoji soda jau daugelį metų žinoma kaip veiksmingas ir natūralus šaldytuvo „dezodorantas“. Kaip ir su kava, įdėkite valgomosios sodos į atvirą indą ir leiskite jai per 24 valandas išsklaidyti blogą šaldytuvo kvapą. Papildomai į sodą galite įlašinti ir kelis lašus eterinių aliejų. Tokiu būdu ne tik atsikratysite blogų kvapų, bet ir suteiksite šaldytuvui gaivaus aromato.

Kvapai

Citrina, soda ir druska

Šių trijų medžiagų derinys yra ne tik puiki, bet ir greičiausia priemonė šaldytuvo kvapui įveikti. Nemalonių kvapų neliks, o šaldytuvas gaiviai kvepės.

Supjaustykite citriną 2–3 cm storio griežinėliais, sudėkite lėkštę. Tuomet juos apibarstykite 2–3 v. š. šaukštais valgomosios sodos ir druskos. Laikykite tokį mišinį šaldytuve iki 6 dienų. Citrinoms paprastai prireikia poros valandų, kad kvapas šaldytuve tampų gaivesnis.

Avižinė košė

Netikėta, tiesa? Avižos naudojamos ne tik kaip natūralus šaldytuvo kvapų sugėriklis, bet ir gali praversti valant namus, nes puikiai sugeria kvapus, aliejų ir kitokius riebius skysčius. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įdėti šiek tiek nevirtų avižų į neuždengtą indą ir palikti jį šaldytuve bent jau parai.

Bulvės

Kovojant su nemaloniu šaldytuvo kvapu, ne ką prasčiau nei avižos gali pasitarnauti ir bulvės. Nulupkite bulvę, supjaustykite ją mažais gabalėliais ir įdėkite į šaldytuvą. Keiskite bulves kas kelias dienas, kad nepageidaujami kvapai nesugrįžtų.

Actas

Dar vienas nepamainomas pagalbininkas buityje. Popierinį rankšluostį išmirkykite acte ir įdėkite jį į nedidelį dubenėlį arba lėkštę. Palikite jį šaldytuvo viduje bent 24 valandoms. Būtinai keiskite rankšluostį kas kelias dienas arba kaskart, kai jis išdžiūsta.

Medžio anglis

Jei iš po vakarėlio sodyboje ar gamtoje liko nepanaudotos medžio anglies – jums pasisekė, nes šios medžiagos savybė sugerti kvapus yra neįtikėtina. Tiesiog įdėkite maždaug dvi stiklines medžio anglies kubelių į gilesnį indą ir padėkite jį šaldytuve. Tadam – per maždaug pusdienį nemalonių kvapų kaip nebūta!

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Praktiška“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją