Žmonės kare

„Man sakė, – sakau jam. – kad Jūsų klauso Zalužnas“. Vyras tik nusijuokia. „Na, gal ne visai taip“, – atsako.

„Mes nesame draugai, tiesiog pažįstami, kurie bendrauja tarpusavyje, tiesa, pastaruoju metu retai: aš jam siunčiu savo klausimus, o jis man – atsakymus. Reikia suprasti, kad tai yra tokio nesuvokiamo užimtumo ir tokią atsakomybę nešantis žmogus, kad aš esu apskritai laimingas, jog jis man parašo, kad atsako. Daugybė žmonių, tiesą sakant, nė nesupranta, kokią atsakomybę jis yra prisiėmęs ir nepaisant to, jis vis tiek skiria didžiulį dėmesį tam, kuris jam rašo, tam, ką jam rašo, juoba – kariuomenės vadas dar yra ir labai aktyvus socialinių tinklų naudotojas, mėgstantis kontaktą su žmonėmis – o tai daro jam didžiulę garbę“, – noriai apie 2022-aisiais žurnalo „Time“ į „100 įtakingiausių pasaulio žmonių“ sąrašą įtrauktą V. Zalužną pasakoja Jurijus.

„Jis – ne toks, kaip visi valdininkai. Valdininkas paprastai į žmogų žiūri iš aukšto, na, iš kokio maždaug 50-tojo aukšto žemyn, o jis – tikrai ne toks. Viena pagrindinių geriausių jo savybių, kad jis girdi žmones, moka jų klausyti“, – Jurijus Moskalenko sako, kad jo nuomone, V. Zalužno paskyrimas buvo pats geriausias ir teisingiausias nepriklausomos Ukrainos istorinis strateginis sprendimas.

Kyjivo gynyba, 72-oji brigada ir lietuviai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)