„Mums reikia didesnės mobilizacijos, tokių kaip aš lieka vis mažiau“, – vienoje sudėtingiausių Ukrainos fronto linijų prie Kupjansko Delfi kalbėjo Ukrainos 68-osios brigados antrojo bataliono vadas šaukiniu Delfinas. Jis pats kariauja dar nuo 2014 m. Metų pradžioje nuo rusų gynė Vuhledaro apylinkes, dabar bando atremti rusų bandymus prasiveržti Kupjansko-Lymano kryptimi. Teigia, jog ukrainiečiai gali atsilaikyti, bet to kaina yra milžiniška.

Prieš kelias savaites rusai visa jėga bandė šturmuoti ukrainiečių pozicijas Kupjansko-Lymano kryptimi. Tuo metu tai buvo vienintelė fronto vieta, kur į priekį prasibrauti bandė būtent rusai. Tą kartą, kaip teigė patys ukrainiečiai, „rusai gavo į dantis“. Tačiau patylėję kurį laiką, jie vėl perėjo į puolimą. Kalbėdamas su Delfi Ukrainos 68-osios brigados antrojo bataliono vadas šaukiniu Delfinas sakė neabejojantis, kad būtent to ir reikia tikėtis. 

„O jie gali dar prasiveržti į priekį? Suprantu, kad dabar jie gavo į dantis, bet nemanau, kad jie stovės ir lauks, kol jūs pradėsite puolimą“, – fronte Delfi paklausė Delfino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)