Apšaudymų nepavyksta išvengti ir jiems. Gelbėdami gyvybes žūsta ir Ukrainos medikai. Tačiau savo darbe jie bando išlaikyti šaltą protą. „Viskas, apie ką galvoju, kaip kuo greičiau evakuoti sužeistąjį“, – Delfi tikino medikų kuopos vadas Miša.

Su Ukrainos medikais Delfi susitiko mažame kaime Kupjansko-Lymano fronto atkarpoje. Savo buvimo vietą jie slepia, nes kitaip neabejotinai taptų rusų apšaudymų taikiniu. Todėl iš pirmo žvilgsnio namas, kuriame medikai yra įkūrę stabilizavimo punktą, niekuo nesiskiria nuo kitų. Čia jie būna pamainomis, o gyvena kiek atokiau.

Tačiau net ir tai negali visiškai apsaugoti čia dirbančių Ukrainos medikų. Kaimas apšaudomas kasdien. Kaip patys pasakojo Delfi, dažniausiai naudojamos valdomos aviacijos bombos ir pripažįsta, kad tokiai nukritus sudreba namų sienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)