Pagalba Ukrainai

Nors ukrainiečių atvykimą ir apgyvendinimą organizuoja visuomeninės iniciatyvos „Stiprūs kartu“ savanoriai, pilietiški asmenys taip pat noriai prisideda prie karo pabėgėlių pavėžėjimo. Pastebima, kad tokiais atvejais jau kyla klausimų, o ką daryti po to, kai padedama ukrainiečiams saugiai pasiekti Lietuvą.

Pirmiausia, ką turi padaryti į šalį atvykę ukrainiečiai ‒ savarankiškai arba su pilietiškų gyventojų pagalba atvykti į artimiausią Migracijos departamento teritorinį skyrių. Čia bus sutvarkyti visi reikalingi dokumentai apsistoti Lietuvoje ir suteikta kita reikalinga pagalba.

Išimtis taikoma tais atvejais, kai kirtus Lietuvos ir Lenkijos pasienį jau buvo nuvykta į registracijos centrą Alytuje ir ten atliktos reikalingos registracijos procedūros. Tokiais atvejais pakartotinai ukrainiečiams į Migracijos departamento skyrių vykti nereikia.

Jei atvykstantys į Lietuvą asmenys neturi kur apsistoti, laikiną būstą jie gali rasti užsiregistravę www.stipruskartu.lt arba nuvykę į visą parą veikiantį registracijos centrą Alytuje, Pramonės g. 1B. Čia bus pasirūpinta ne tik laikinu apgyvendinimu, bet ir suteikiami maisto daviniai, pagrindinė medicininė pagalba ir kt.

Ukrainos piliečiams informacija taip pat teikiama karštąja telefono linija +370 5 271 7112 kiekvieną darbo dieną ir savaitgaliais nuo 7.30 iki 21.00 val.

Kita svarbi žinia – didieji mobiliojo ryšio tiekėjai iš Ukrainos atvykusiems karo pabėgėliams nemokamai dalina SIM korteles. Asmenims užtikrinamas nemokamas mobilusis ryšys. SIM korteles galima atsiimti Lietuvos – Lenkijos pasienyje esančiose Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) palapinėse, Alytaus registracijos centre bei LŠS štabuose.

Primename, kad visi asmenys, galintys suteikti laikiną apgyvendinimą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams ar norintys juos pavėžėti nuo pasienio iki Lietuvos, turi užpildyti formą svetainėje stipruskartu.lt.

Nacionalinio savanorių koordinavimo centro iniciatyvą „Stiprūs kartu“ įgyvendina Lietuvos Šaulių sąjungos Pelėdų būrys kartu su kitomis visuomeninėmis organizacijomis ir partneriais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės