Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Tai ne pirmas kartas, kai Kalėdų Senelio rezidencijoje lankosi DELFI komanda. „Misija Laplandija“ dalyviai pas jį buvo užsukę ir praėjusiais metais.

Kalėdų Senelis iškart įrodė savo atidumą ir atmintį – tik į jo kambarį įėjus žurnalistams, jis pasisveikino ir apsidžiaugė, jog jį aplankome ir šiais metais.

„Pirmiausia, ponai ir ponios, sveiki atvykę į poliarinį ratą, sveiki atvykę į Laplandiją. Tai labai jaudinanti diena ir jaudinantis laikotarpis, nes iki Kalėdų liko 3 savaitės“, – džiaugėsi Kalėdų Senelis.

Tai labai jaudinanti diena ir jaudinantis laikotarpis, nes iki Kalėdų liko 3 savaitės.
Kalėdų Senelis

Svečiai, kurie svarbesni už Prezidentę

Traukti Kalėdų Senelio už liežuvio nereikėjo, šis pats mikliai ėmė berti žodžius. „Šiandien labai ypatinga diena: gavome labai svarbias skrynias (su Lietuvos vaikų laiškais – DELFI), lankėsi Lietuvos V.I.P. svečiai: aš nekalbu apie ponią Prezidentę.

Kalbu apie tuos mažus vaikus, berniukus ir mergaites, kurie lankėsi čia. Jau su daugeliu jų susitikau. Jaučiu, kad turiu savo gyvenime tikslą. Nuostabūs, nuostabūs vaikai“, – sakė Kalėdų Senelis.

Būtent šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė lydima „Misija Laplandija“ dalyvių Kalėdų Seneliui atgabeno Lietuvos vaikų rašytus laiškus. Šių metų misijos dalyviai – 100 vaikų iš pavyzdingų daugiavaikių šeimų.

Kalėdų Senelis pagyrė ir socialinę iniciatyvą „Misija Laplandija“. „Gerbiu tuos žmones (organizatorius – DELFI), tikiu, kad jų buvo dešimtys, kurie dalyvauja šiame projekte. Linkėjimai tiems, kurie jau yra namuose, Lietuvoje“, – sakė jis.

Kalėdų Senelis perdavė ir linkėjimus Prezidentei D. Grybauskaitei. Ji Kalėdų Seneliui lauktuvių atvežė šokoladinę eglutę.

Šiandien labai ypatinga diena: gavome labai svarbias skrynias (su vaikų laiškais – DELFI), lankėsi Lietuvos VIP svečiai: aš nekalbu apie ponią Prezidentę. Kalbu apie tuos mažus vaikus, berniukus ir mergaites, kurie lankėsi čia.
Kalėdų Senelis

Kviečia padėti tiems, kuries reikia pagalbos

Kokių dovanu prašo Lietuvos vaikai – toks buvo užduotas pirmasis klausimas Santa Klausui. „Nemanau, kad yra skirtumas, ar tu esi iš Lietuvos, ar Anglijos, ar Suomijos, ar Afrikos, ar Australijos. Vaikai Kalėdoms prašo žaislų, žaidimų, drabužių, šokolado ir viso kito.

Pastaruoju metu šiek tiek vyresni berniukai ir mergaitės vis dažniau pradėjo prašyti laimės, pasaulio taikos, svajonių ir geros sveikatos“, – atskleidė Kalėdų Senelis.

Per šias Kalėdas, tikino pašnekovas, norėtų ir jis tų pačių dalykų. „Manau, kad Kalėdos yra didi buvimo kartu, dalinimosi ir rūpinimosi šventė. Taigi, ar negalime padėti tiems, kuriems reikia pagalbos ir daryti iš širdies, Kalėdų dvasios?“, – retoriškai klausė Kalėdų Senis.

Tikriausiai daugeliui vaikų svarbu sužinoti, kaip gi Kalėdų Senelis žino, kad vaikai visus metus buvo geri? Pasiteiravus, apie šią jo magišką savybę, Senelis nusijuokė. „Mano nuomone, visi vaikai būdavo geri ir elgdavosi gerai. Būti geriems daugiau pastangų reikalauja iš mūsų – suaugusiųjų“, – įsitikinęs Kalėdų Senelis.

Senelis atskleidė ir kokia yra geriausia dovana, kurią jis gali gauti. „Dažniausiai tai aš dovanoju dovanas. Geriausia dovana, kurią galiu gauti, tai mažųjų šypsenos ir džiaugsmas: maži berniukai ir mergaitės, ir vyresni, kurie šypsosi ir kažkokiu būdu yra įsitraukę į Kalėdų pasaką“, – sakė Santa Klausas.

Manau, kad Kalėdos yra didi buvimo kartu, dalinimosi ir rūpinimosi šventė. Taigi, ar negalime padėti tiems, kuriems reikia pagalbos ir daryti iš širdies, Kalėdų dvasios?
Kalėdų Senelis

O kiek laiko užtrunka Kalėdų Seneliui nuvykti iki Lietuvos? „Dėka šiaurės elnių ekspreso, kaip čia pasakius, laikas yra magija“, – atsakė pašnekovas.

Jo žmona, pasakojo Kalėdų Senelis, rūpinasi elfų komanda ir šiauriniais elniais. „Ji myli gamtą, manau, kad ji bando pajusti mūsų pasaulį“, – tikino Kalėdų Senelis.

Po 3 savaičių lankysis Lietuvoje

O ar kada susimąstėte, ką Kalėdų Senelis veikia Kalėdų rytą, kai grįžta po sunkios darbo nakties namo? „Bus puikus metas, kai grįšime su visais elfais ir elniais. Turėsime savo asmeninį kalėdinį vakarėlį, švęsime Kalėdas taip pat, kaip ir milijonai žmonių aplink pasaulį. Gal dovanosime dovanų, kalbėsime ir atsiminsime Kalėdas“, – šių metų planus atskleidė Kalėdų Senelis.

Garbingas pašnekovas taip pat papasakojo, kad neturi atostogų. „Aš nedirbu, tai mano gyvenimas. Todėl negaliu turėti atostogų.

Linkiu Jums visa ko geriausio ir laukiu, kada per Kalėdas išvysiu jus Lietuvoje.
Kalėdų Senelis

Aš myliu gamtą ir kai tik turiu galimybę, einu kur nors į laukinę gamtą. Bet gyvenu poliariniame rate ir neturiu problemų su šaltu oru. Šaltas oras man nėra blogas oras“, – tikino Santa Klausas.

„Misija Laplandija“ dalyviams daug klausimų sukėlė itin ilga Kalėdų Senelio barzdas. Pasiteiravus, apie barzdo tikrumą, Kalėdų Senelis nustebo. „Mano barzda? Čia Laplandija – čia viskas tikra“, – teigė Kalėdų Senelis.

Atsisveikindamas Kalėdų Senelis perdavė linkėjimus visai Lietuvai. „Geriausi linkėjimai visiems Lietuvoje. Esu Kalėdų Senelis iš poliarinio rato Laplandijoje. Linkiu Jums visa ko geriausio ir laukiu, kada per Kalėdas išvysiu jus Lietuvoje“, – sakė Kalėdų Senelis.