Misija Laplandija

Misija, Laplandija, Kalėdų senelis

Kelionės tampa galvosūkiu

Šalies Prezidentė taip pat ragina svajoti, nes svajonės – pildosi. Šįkart svajonė aplankyti Kalėdų Senelį jo namuose išsipildys daugiau nei 100 vaikų iš pavyzdingų šeimų, kuriose auga 5 ir daugiau vaikų.

Daugiavaikių šeimų asociacijos vadovė Jurgita Pocienė teigia, kad daugelis vaikų iš gausių šeimų turbūt net nedrįsta svajoti nuvykti pas Kalėdų Senelį. Anot jos, nors šiais laikais kelionių kainos neatrodo itin aukštos, didesnės šeimos vis tiek negali sau to leisti, nes šias išlaidas jos turi dauginti iš 7 ar 8.

Kaip DELFI sakė šiuo metu 10 vaikų auginanti Eglė Vaitkevičienė, kelionės tokiai gausiai šeimai tampa tikru logistiniu ir finansiniu galvosūkiu.

„Į vieną automobilį visi netelpame. Jei važiuojame į kelionę, deja, visi netelpame. Važiuojame arba su vyresniais vaikais, arba su mažesniais. Mes nedažnai išeiname pavalgyti. Tai prabanga. Paaugliai valgo tiek, kad kavinės patiekalo neužtenka“, – su šypsena sako E. Vaitkevičienė.

"Misija Laplandija"

„Didelėms šeimoms išvykti kad ir trumpam yra tikrai sudėtinga, net Lietuvos ribose. Todėl esu tikra, kad tiems vaikams, kurie vyks į Laplandiją, įspūdis išliks tikrai ilgam“, – tvirtina J. Pocienė.

Viskas vaikų rankose

Tad jau gruodžio mėnesio pradžioje Vilniaus oro uoste pakils „Misija Laplandija“ lėktuvas. Ši socialinė iniciatyva antrus metus iš eilės vienija Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą kampaniją „Už saugią Lietuvą“, naujienų portalą DELFI, lietuvišką įmonę „Norfa“ ir visus šalies vaikus.

Kas aplankys Kalėdų Senelį, nuspręs Lietuvos vaikai, dedikuodami savo kūrinius. Visi prie iniciatyvos prisijungę vaikai sulauks laiško iš Kalėdų Senelio. Piešinius į projekto svetainę galima kelti iki lapkričio 25 d. Vėliau bus atrenkami 10 aktyviausių miestų ar vietovių iš kiekvieno regiono, kurių vaikai atsiųs daugiausiai piešinių.

Iš šių vietovių ir bus parenkamos gausios šeimos, kurių atžalos bus apdovanojamos kelione į Laplandiją ir ten susitiks su Kalėdų Seneliu bei Prezidente D. Grybauskaite.

Kviečiame vaikus ir moksleivius prisijungti prie iniciatyvos www.delfi.lt/laplandija

Pernai į Laplandiją keliavusiems šalies globos namų vaikams jau vien kelionė lėktuvu buvo ypatinga šventė – visi vaikai juo skrido pirmą kartą.

Šiais metais daugiavaikių šeimų vaikams, tikimasi, tai taip pat suteiks pačių geriausių emocijų. „Be galo džiaugiamės galėdami prisidėti prie šio, jau tradicija tampančio, socialinio projekto. Kas dieną susiduriame su keliaujančiomis šeimomis ir puikiai suprantame, kokį džiaugsmą vaikams sukelia skrydis lėktuvu ir galimybė aplankyti svečias šalis.

„Misija Laplandija“ šias nuostabias akimirkas suteiks šeimoms, kurios šio džiaugsmo savo vaikams padovanoti negali. Kelionė pas Kalėdų Senelį, pilnas lėktuvas vaikų ir nuostabūs Laplandijos vaizdai, tikime, paliks neišdildomą įspūdį”, – sako Gvidas Aukštuolis, kompanijos „Kidy Tour”, skraidinančios vaikus į Laplandiją, vadovas.