Laidoje „Pas Editą“ svečiavęsis klebonas, kunigas Ričardas Doveika atvirai papasakojo apie sunkią, patyčių ir pažeminimų kupiną vaikystę bei saugią aplinką su bažnyčia.

„Ir mokykloje, ir sovietmečiu būdavo tų pašaipų, pastumdymų ir, iš tikrųjų, toks užgožimas savotiškas, kuris tarsi blokavo paties manęs atsiskleidimą ar buvimą, visada buvau tarsi tokiame šešėlyje,“ – išgyvenimais dalijosi Ričardas Doveika.

„Kelio į bažnyčią atradimas per klasioką, per tėvus, per tas asmenybės, supratau, kad tai buvo mano kelias į laisvę,“ – teigė R. Doveika.

Kunigas pabrėžė, kad bažnyčios atsiradimas ir jos atradimas labai jį išlaisvino, nes joje buvo svarbus jis pats, kaip asmenybė. Tad esat sunkioms situacijoms, svarbu bandyti atrasti vietą, kurioje jaustumei laisvę būti toks, koks esi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją