Atrask Latviją

Vos pravėrę kambario duris likome nustebinti, nes tokio vaizdo pamatyti vidurnaktį tikrai nesitikėjome.

Tačiau didžiausią įspūdį paliko staigmena ant stalelio – komplimentas iš viešbučio restorano virtuvės tiems, kurie atvyksta naktį. Mums buvo paruoštos įvairių skonių užkandėlės su rūkyta lašiša, paštetais ir vieno kąsnio sumuštinukai bei raudonas, sodrus portugališkas, iš Alicante bouschet vynuogių veislės pagamintas vynas.

Liepoja ir Paviluosta

Pasirodo, taip viešbutyje pasitinka visus vėlai atvykusius, mat užsisakius viešbučio kambarį į kainą įskaičiuojama ir tokia nedidelė, bet įsimintina vakarienė. Likome sužavėti – tai unikali patirtis.

Ryte – dar viena maloni patirtis – sotūs, iš natūralių, daugiausia vietinių produktų pagaminti pusryčiai, kurie buvo patiekti tiesiai į terasą, į kurią patekti galima iš kambario.

Liepoja ir Paviluosta

Taigi, pusryčiai saulėtą rytą ir netikėtas pasitikimas vidury nakties paliko gilų įspūdį.

Jei apsistosite čia ilgiau – galite spėti pasimėgauti specialios gydomosios „dirbtinės saulės“ teikiamomis procedūromis, kuri įrengta viešbučio požemyje prie baseino. Arba pasigrožėti plačiu vaizdu į Sakos upę, joje plūduriuojančius laivelius ar tolumoje ošiančias Baltijos jūros bangas.

Liepoja ir Paviluosta

Naktis šio viešbučio erdviame baltiško minimalizmo stiliaus, bet tuo pačiu šiltame ir jaukiame kambaryje dviem asmenims su pusryčiais kainuoja 130-150 eurų (Dzintaru g 7, Paviluosta).

Liepoja ir Paviluosta

Visai šalia – Liepojos uostas ir pramogos jūroje

Kadangi Paviluosta yra netoli Liepojos, čia kursuoja ir burlaiviai. Taigi, viena iš tokių pramogų, kurias verta išbandyti – tai pasiplaukiojimas atviroje jūroje laiveliu.

Pasiplaukiojimas burlaiviu.

Buriniu laivu plaukti galima kasdien, žinoma, priklausomai nuo oro sąlygų ir jūros ramybės. Jei oras tinkamas, pavyks pasigrožėti saulėtekiais, saulėlydžiais, ar žvaigždėmis naktį. Tiesa, šia pramogą reikia pasiplanuoti iš anksto (Vecā Ostmala g. 39, Liepoja). Dviejų valandų kelionės jachta kaina – 120 eurų. Be to, laiveliu galima nuplaukti nuo Liepojos iki Paviluostos – ir grįžti atgal. Toks maršrutas trunka apie 6 valandas ir kainuoja 320 eurų (4 asmenims).


O ką nuveikti Liepojos centre?

Liepojos senamiestis – vertas dėmesio. Prieš vakarienę, pragiedrėjus dangui, susipažinome su pačia šio uostamiesčio širdimi. Liepojoje galima pamatyti įvairiausio amžiaus pastatus ir architektūros stilius. Čia išlikę unikalių XVIII-XIX amžiaus statinių, į dangų stiebiasi didingų bažnyčių bokštai ir varpinės.

Liepoja ir Paviluosta

Mieste galite išvysti kultūrinio gyvenimo akcentą – Baltijos auksu pramintą „Lielais dzintars“ koncertų salę ir apsilankyti joje vykstančiuose koncertuose. 2015 metais duris atvėrusi įspūdinga renginių vieta pripažinta tarptautiniu mastu dėl puikios akustikos ir šiuolaikiškos architektūros.

Liepoja ir Paviluosta

Garsus austrų architektas, profesorius Folkeras Ginkė koncertų salės projekto pagrindu pasirinko Latvijos ir kitų Baltijos jūros šalių simbolį – gintarą. Salės akustiką ir apšvietimą kūrė savo sričių lyderiai pasaulyje – profesorius Karlhaincas Mileris iš Vokietijos ir profesorius Kristianas Bartenbachas iš Austrijos.

Liepojos koncertų salė.

„Lielais dzintars“ tapo svarbiu kultūriniu centru. Jame įsikūręs Liepojos simfoninis orkestras ir Liepojos muzikos, dailės ir dizaino mokykla (Radio g. 8, Liepāja).

Liepoja ir Paviluosta

Po itin lietingo pusdienio, praleisto Liepojoje, vakarienei pasirinkome lauko terasą ant stogo pačioje miesto širdyje su vaizdu į senamiestį – „Grillbar CukurFabrik Rooftop terrace“ (Stendera g. 18, Liepoja). Lietui pasitraukus ir vakarinei saulei nušvitus tai buvo labai geras pasirinkimas.

Liepoja ir Paviluosta

Čia užsisakėme lašišos tartarą, salotas su plėšyta, ilgai virta jautiena, o desertui – pyrago ir ledų.

Ir, be abejo, kavos. Kaip visada Latvijoje – ji puiki.

Liepoja ir Paviluosta

Ar sugrįžtumėme į šį kraštą dar kartą? Žinoma, tik reikėtų ištaikyti geresnį orą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)