Skaitytojai ir bendruomenių nariai buvo kviečiami aktyviai balsuoti už siūlomus miestus: Anykščius, Ignaliną, Molėtus, Palangą, Trakus ir Zarasus.

Iš šešių miestų-kandidatų antradienį buvo atrinkti trys balsavusiųjų favoritai, tad jau visai netrukus menininkų tandemas „Gyva Grafika“, kartu su gatvės meno virtuozais Simu Šerkšnu ir Dmitrijumi Borodinu, papuoš šias erdves:

Buvusį Molėtų kino teatrą – menininkų centrą, už kurį balsavo daugiausia – 5037 – skaitytojų.

Pirmą kartą istoriniuose šaltiniuose paminėti 1387 metais, Molėtai šiandien tampa vis didesnio turistų dėmesio sulaukiančiu rajonu. Traukos priežastis – švari gamta ir nepakartojamas kraštovaizdis. Buvęs Molėtų kino teatras, stovi pačiame miesto centre ir žvelgia į pagrindinę miesto aikštę. Pokario metais pastatytas, o vėliau rekonstruotas jis buvo vienas geriausių kino teatras Lietuvos rajonuose, todėl čia žmonės atvykdavo ir iš aplinkinių miestų.

Nuo 1953 metų veikusiame kino teatre kasdien buvo rodomi įdomiausi filmai, lankėsi garsūs aktoriai, vykdavo iškilmingos premjeros. Kultūra šiam pastatui nesvetima – jame buvo eksponuojamos dailininkų tapybos parodos, teatro sienas puošė dailininko Valdo Jurevičiaus freska, fojė veikė dailės muziejus. Darbus jam padovanojo įžymūs respublikos dailininkai: tapytojos L. Vaineikytė, L. Trečiokaitė-Žebenkienė ir kt. 1993 metais kino teatras buvo uždarytas, bet neapleistas – dabar jis tapęs jaunimo pasilinksminimų vieta.

Daugiabutį šalia meno mekos Anykščiuose, už kurį balsavo 4427 skaitytojų.

Anykščiuose unikalių vietų netrūksta – čia galite rasti Laimės žiburį, labiausiai lankomą akmenį Lietuvoje ir vienintelį medžių lajų taką Rytų Europoje. Dėmesio verti objektai kasmet į Anykščius pritraukia išskirtinai daug ramaus poilsio ieškančių turistų, kurie nepraleidžia progos apsilankyti ir moderniame Anykščių kultūros centre.

Stikliniame pastate eksponuojami meno mėgėjų darbai, rengiamos parodos ir įvairūs projektai. Šalia šios meno mekos stovi eilinis daugiabutis, tačiau jis yra nepaprastoje Anykščių vietoje – nuo pat 1965 metų iš M. Valančiaus gatvės jo fasadas žvelgia į centrinį miesto parką. Judrioje miesto vietoje esantį namą pastebi poilsiaujantys turistai ir pro šalį keliaujantys anykštėnai – papuoštas tikrai pakeltų jiems ūpą!

Ir į laimėtojų traukinį pakliuvusį garsaus architekto kūrinį – neeilinę mokyklą Palangoje. Už šią erdvę balsavo 4064 skaitytojai.

Poilsiautojai Palangoje retai susimąsto, kaip kurortas atrodė anksčiau. Sutvarkytos ir dailios gatvės dabar atrodo savaime suprantamas dalykas. Tačiau tuomet, kai Palanga dar nebuvo virtusi populiaria poilsio vieta, gyvenvietę 1938 metais buvo nuniokojęs baisus gaisras. Tais pačiais metais garsus tarpukario architektas Stasys Kudokas suprojektavo naująją miesto mokyklą. Palanga vasarotojus stebino nuo seno, todėl ir šis pastatas tapo neeiline švietimo įstaiga.

Populiariausiame Lietuvos kurorte čia apsistodavo didelės turistų grupės, specialiai įrengtose patalpose tilpdavo net 200 poilsiautojų! Neįtikėtina, tiesa? 1977 m. buvo pastatytas naujas mokyklos pastatas ir senąją bei naująją dalis jungiantis priestatas. Nors prieš ketverius metus mokykla buvo renovuota, išorės fasadai labai pasiilgo talentingo menininko teptuko.

Ir tai – dar ne pabaiga. DELFI ir „Telia“ kvies kartu stebėti projekto įgyvendinimo darbus bei akies krašteliu žvilgtelėti, kokia gi ta gatvės menininkų kasdienybė. Daugiau informacijos – netrukus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)