KG Group" Paukštininkystės verslo mėsos gaminių technologė Jolanta Banelytė pasakojo, kad Lietuvos vartotojų elgsena ir poreikiai dar skiriasi nuo pasaulinių maisto produktų vartojimo tendencijų. „Mes kol kas dar visus vejamės ir tai, kas yra populiaru užsienyje šiandien, galima prognozuoti, kad 1-2 metų bėgyje ateis ir iki mūsų. Vis didesnę vietą parduotuvių lentynose užims taip vadinami paruošti vartoti (angl. „ready to eat“) produktai“, - prognozavo maisto technologė.

Vištienos kepsnelių galima rasti daugelyje greito maisto restoranų arba nusipirkti parduotuvėje užšaldytus. J. Banelytė papasakojo, kaip atrodo vištienos kepsnelių gamyba iš arti – žingsnis po žingsio.

„Šviežia vištienos filė yra supjaustoma nedideliais gabalėliais, jie sudedami į specialią maišyklę. Ant mėsos yra paskirstomi maisto priedai ir prieskoniai. Šiuo atveju mes naudojame druską, krakmolą ir kitus ingredientus“, - receptūrą aiškino specialistė.

Anot jos, druskos, krakmolo ir kitų prieskonių kiekis priklauso nuo konkretaus produkto recepto. Kai visi produktai sudedami, maišyklėje esanti masė atšaldoma iki -2 laipsnių temperatūros.

Vištienos kepsnelių gamyba

„Mėsos masė atšaldoma su azotu iki formavimui reikalingos temperatūros ir nukreipiama formavimui. Specialus įrenginys suformuoja vienodo dydžio ir svorio mėsos gabalėlius, jie padengiami miltais, tešla ir džiūvėsiais“, - pasakojo J. Banelytė.

Vėliau kepsneliai 30 sekundžių apgruzdinami aliejuje, tada pusšeštos minutės kepami orkaitėje. Tokie, jau valgyti tinkami kepsneliai, užšaldomi ir supakuojami. Kaip kepsnelių gamyba atrodo iš arti, žiūrėkite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)