„#Anonymous vardu veikiantys programišiai „@Thblckrbbtworld“ gavo prieigą prie Kremliaus CCTV (vaizdo kamerų stebėjimo) sistemos. Jie sako: „Mes nesustosime, kol neatskleisime visų jūsų paslapčių. Jūs mūsų nesustabdysite. Dabar mes tvirtovėje, Kremliuje“, – rašo tviterio paskyroje grupė.

Pasidalintame vaizdo įraše matomos įvairios darbinės patalpos.


Nuo karo Ukrainoje pradžios programišiai „Anonymous“ Rusijai sukėlė jau daug nemalonumų.

Anksčiau jie paskelbė nutekintus net 120 000 Rusijos karių, dalyvaujančių kare Ukrainoje, vardus, pavardes ir kitus asmens duomenis.

Taip pat grupuotė pranešė nulaužusi korporacijos „Nestle“ duomenų bazes ir nutekinusi duomenis, kadangi įmonė nutarė nenutraukti veiklos Rusijoje.

Buvo skelbta ir apie Kremliaus spausdintuvų nulaužimą, milijonų žinučių siuntimą Rusijos gyventojams, yandex.ru duomenų nutekinimą.
Anonymous programišių grupuotė skelbia kibernetinį karą V. Putinui

Anonymous“ yra decentralizuota visame pasaulyje veikianti aktyvistų, programišių bendruomenė, kuri pasižymėjo kibernetinėmis atakomis prieš įvairias vyriausybes, jų institucijas, įmones, agentūras, ar net religines bendruomenes.

Grupuotės pradžia siejama su 2003 m., kuomet „4chan“ svetainėje susikūrė bendruomenė, save vaizdavusi kaip daug prie interneto prisijungusių ir realiame pasaulyje veikiančių asmenų, kurie tuo pat metu veikė anarchiškai, sau priskyrė pasaulines skaitmenines „smegenis“, veikė lyg avilys, siekiant bendro tikslo. Grupės ikona – anoniminė kaukė, kuria prisistatoma viešai, šis stilius buvo sukurtas filme „V for Vendetta“.

Nuo susibūrimo „Anonymous“ turi nemenką veiklos istoriją, įrodančią jos gebėjimus.

Jos taikiniais jau buvo ir JAV Centrinės žvalgybos valdyba (CŽV), Scientologijos bažnyčia, Islamo valstybė. 2012 metais skelbta apie „Anonymous“ vadovų areštus, todėl grupuotės veiklos apimtys buvo sumažėjusios. Tačiau po George Floyd žmogžudystės grupė vėl suaktyvėjo. Grupės nariai yra pabrėžę, kad jų veiklos principas – kovoti prieš priespaudą, rašo „Guardian“. „Anonymous“ buvo surengusi net ir fizinį protestą „Milijono kaukių maršas“. 400 miestų visame pasaulyje vyko eisenos, kuriose protestuotojai dėvėjo „Anonymous“ kaukes“.