„Anonymous“ laikėsi savo pažadų atakuoti verslus, dar nepasitraukusius iš Rusijos rinkos. Sprendimas nesitraukti maisto ir gėrimų kompanijai „Nestle“ atsiėjo skaudžiai.
Antradienį buvo pranešta apie įsilaužimą į „Nestle“ duomenų bazes. Programišių grupuotė nutekino apie 10 GB jautrių bendrovės duomenų – slaptažodžių, elektroninių paštų, informacijos apie partnerius ir pan. Tai vienas reikšmingesnių žygdarbių, kuriuos pasiryžo atlikti programišių grupuotė

Anot „ESET Lietuva“ IT inžinieriaus Ramūno Liuberto, žmonių palaikymą „Anonymous“ grupuotei galima matyti iš sulaukiamų „patinka“ paspaudimų ir palaikymo žinučių.„Daugelis socialinės žiniasklaidos naudotojų palaiko „Anonymous“ pastangas, o jų pranešimai sulaukia tūkstančių „patinka“ paspaudimų ir palaikymo žinučių. Šią grupuotę galima prilyginti kibernetiniam Robinui Hudui, kai kalbama apie dalykus, kurie žmonėms tikrai rūpi ir dėl kurių niekas kitas nieko negali padaryti“, – pasakoja R. Liubertas.
Kaip teigia IT ekspertas, žmonės nori matyti atliekamus veiksmus „čia ir dabar“, todėl „Anonymous“ ir kiti haktyvistai suteikia žmonėms tokį pasitenkinimą.
„Daugelis haktyvistų grupių turi tvirtas vertybe, o kibernetinis aktyvizmas jiems yra nebrangus būdas daryti įtaką vyriausybių ir įmonių veiksmams“, – teigia R. Liubertas.

Tarp reikšmingiausių žygdarbių – įsilaužimai į interneto svetaines, duomenų bazes
Nuo Rusijos sukelto karo pradžios „Anonymous“ prisiėmė atsakomybę už Rusijos vyriausybės, žiniasklaidos agentūrų ir kitų įmonių interneto svetainių išjungimą ir duomenų nutekinimą iš tokių subjektų kaip „Roskomnadzor“ (Federalinės agentūros, atsakingos už Rusijos žiniasklaidos ir cenzūravimą) ir šalies gynybos ministerijos.

Dalintis
Nuomonės