Nors šis „Anonymous“ išpuolis prieš Rusiją toli gražu nėra pirmasis – grupuotė anksčiau ne kartą buvo sutrikdžiusi Rusijos vyriausybės svetainių veiklą, įsilaužusi į propagandą skleidžiančią Rusijos televiziją ar „Roskomnadzor“ agentūrą, bet dabartinis išpuolis yra pirmasis, kai smogiama pačiai kariuomenei, rašo „Computing“.

„Tikimės, kad ši informacija padės kuo greičiau baigti karą. Joks karas nėra pateisinamas!”, – apie įsilaužimą pirmasis „Twitter“ paskyroje paskelbė programišius „Spid3r“.


Įsilaužimo metu „Anonymous“ pavyko pavogti slaptus karinius dokumentus, kuriuose pateikiama informacija apie Rusijos dronų gamybos planus ir strategijas. Kaip tikisi programišiai, ši informacija galėtų „padėti kuo greičiau baigti karą“.

Atskleisdami dalį pasisavintos informacijos, „Anonymous“ pasidalino keliomis nuotraukomis, kuriose pateikiamas didžiausių šalies dronų eksportuotjų sąrašas ir informacija apie jų produkciją, rašo „International Business Times“. Dėmesio centre – „Kronštradt“ grupės gaminamas „Orion-03“ dronas, tačiau atskleistos ir kitų naujų dronų gamybos charakteristikos ir detalės.

„Dokumentuose, kuriais pasidalinome, yra Rusijos nepilotuojamų orlaivių gamintojų ir įvairių ginklų gamintojų pristatymai, planai ir taktikos“, – interviu su IBT sakė „Spid3r”.

Tame pačiame pokalbyje, komentuodamas informacijos nutekėjimą, programišius pasinaudojo proga kreiptis į Vladimirą Putiną ir kitus rusus.

Anonymous

„Diktatoriau Putinai. Už karo padarytus karo nusikaltimus, nužudytus ir sunaikintus nekaltus žmones, nepaliksime tavęs ramybėje <...> Mes atskleisime jus ir jūsų įvykdytus karo nusikaltimus. Pasidalinsime jūsų korumpuotos vyriausybės nusikaltimais

Mes esame rūmuose, kur jūs slepiatės. Mes esame gatvėse, neteisėtų vyriausybinių pastatų kamerose, žmogaus, kuriuo labiausiai pasitikite, telefone. Esame „Anonymous“. Esame Legionas. Neatleidžiame. Nepamirštame. Tikėkitės mūsų“, – programišių šūkiu kreipimąsi baigia „Spid3r”.

Šis įsilaužimas į Rusijos karinius dronus gaminančias bendroves sekė po prieš kelias savaites vykusio programišių išpuolio prieš Rusijos sąjungininkę Baltarusiją. Jame „Anonymous“ nulaužė pagrindinius Baltarusijos valstybinius interneto portalus