aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino akademiką, buvusį Vilniaus universiteto rektorių Benediktą Juodką 75-ojo gimtadienio proga.
Benediktas Juodka
Benediktas Juodka
© DELFI / Tomas Vinickas

Šalies vadovės teigimu, B. Juodka yra aktyvus visuomenės, akademinės bendruomenės narys, įvertintas už išskirtinius nuopelnus mūsų šalies mokslui ir kultūrai, gerbiamas už vadovavimo išmintį, diplomatišką ir principingą darbą.

Prezidentė pabrėžė, kad garbingas jubiliejus – išskirtinė proga padėkoti už profesinę, mokslinę ir pilietinę atsakomybę kuriant išsilavinusią valstybę.

Valstybės vadovė palinkėjo, kad akademiko darbus ateityje lydėtų sėkmė ir visuomet užtektų jėgų ir stiprybės imtis naujų sumanymų.

B. Juodka 1992-2003 m. buvo Lietuvos mokslų akademijos (LMA) prezidentas. Nuo 1994 m. – Latvijos MA užsienio narys. 1994 m. – Europos mokslo ir meno akademijos (Zalcburgas) narys. 1999-2001 m. - Pasaulio mokslo ir technologijų etikos komiteto vicepirmininkas. 2002 m. – Europos menų, gamtos ir humanitarinių mokslų akademijos (Paryžius) tituluotas narys. 2002 m. – Italijos mokslų akademijos užsienio narys.

Skaitė paskaitas ir dalyvavo tarptautinėse konferencijose Austrijos, Belgijos, Danijos, Čilės, Ispanijos, Italijos, Japonijos, JAV, Kuveito, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir kitų šalių universitetuose bei mokslo centruose.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.