aA
Liepos 12 dieną pasirodė pranešimų, kad Turkijoje sulaikyta rusų šeima, atvykusi iš Saratovo srities Markso miesto.
Prie Sirijos sienos sulaikyta rusų šeima su mažais vaikais ketino prisijungti prie „Islamo valstybės“
© Reuters/Scanpix

24 metų Svetlana Uchanova, jos vyras Jevgenijus Kočaaris ir du mažamečiai vaikai buvo sulaikyti bandantys kirsti Sirijos sieną. Spėjama, kad šeima norėjo prisijungti prieš teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“, skelbia „Meduza“

Šiuo metu Rusijos pareigūnai, teisininkai iš Turkijos ir mažamečių artimieji rūpinasi, kad poros vaikai būtų paleisti iš prie sienos su Sirija esančio deportacijos centro, tačiau kol kas jų pastangos neduoda rezultatų. Šeima į Rusiją grįžti nenori.

2013 metais S. Uchanova paliko savo vyrą Sergejų Uchanovą ir ištekėjo už J. Kočaario. Šeima gyveno pagal šariato įstatymus.

S. Uchanovo tėvas Valerijus Uchanovas pridūrė, kad Svetlana ir jos naujas vyras laikosi „radikalesnio islamo“. „Jie atsisakė televizoriaus ir kompiuterio, liovėsi vedę vaikus į darželį, socialinių tinklų kontaktuose atsirado ginkluotų žmonių. Ji ir vaikus rengė tais baisiais tamsiais rūbais“, – pasakoja V. Uchanovas.

Šeima į Turkiją išvyko 2017 metų birželio viduryje. S. Uchanovas „Meduza“ žurnalistams sakė, kad Svetlana į Turkiją išvyko birželio 14 dieną. Kartu išvyko vyras ir abu dukrelės – viena šešerių, o kita metų amžiaus. Šešiametė Liza – Svetlanos ir Sergejaus atžala. Jis leido dukrą išvežti į užsienį, bet tik iki birželio 30 dienos. „Meduza“ vyras teigia, kad buvusi žmona jam melavusi: esą šeima vyko į Turkiją atostogų.

Netrukus paaiškėjo, kad šeima Turkijoje buvo sulaikyta dėl bandymo kirsti Sirijos sieną. Anot artimųjų, jie norėjo prisijungti prie „Islamo valstybės“. Netrukus paaiškėjo, kad bilietus į Turkiją moteris pirko tik į vieną pusę, pasiėmė visus turėtus pinigus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.