aA
Vilniaus visuomenės sveikatos centro (VVSC) specialistai atliko svarbiausius tyrimus su įtartinų miltelių, su grasinančiu laišku ketvirtadienį atsiųstų į DELFI redakciją, mėginiais.
DELFI redakcija gavo voką su įtartinos kilmės milteliais
DELFI redakcija gavo voką su įtartinos kilmės milteliais
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Kaip DELFI teigė VVSC Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė, jokių pavojingų bakterijų laboratoriniai tyrimai neparodė.

„Pavojingų ir ypač pavojingų bakterijų nėra nustatyta. Yra atmestas pavojus, kad buvo panaudoti tie milteliai kaip biologinis ginklas“, - kalbėjo A. Razmienė.

Pasak jos, su mėginiais bus atliekami tolesni tyrimai.

„Dar bus tęsiamas tyrimas penkias paras. Pasižiūrėsime – gal yra kitokių bakterijų. Bet jos visuomenei grėsmės nekelia“, - nuramino A. Razmienė.

VVSC specialistė primena, jog mirtinų bakterijų platinimas per miltelius ir pašto siuntas ne sykį buvo pasitelktas teroro aktams.

„Milteliai gali būti naudojami ir buvo panaudoti po Rugsėjo 11-osios įvykių JAV biologinio ginklo platinimui. Per siuntinius, paštą ir t.t. JAV buvo panaudotos juodligės bakterijos, 200 žmonių žuvo“, - sakė A. Razmienė, aiškindama, dėl ko incidento DELFI redakcijoje atveju reikėjo imtis visų būtinų saugumo priemonių.

Ankstesniuose tyrimuose, atliktuose įvykio vietoje, taip pat nenustatyta gyvsidabrio ar radioaktyvių medžiagų požymių.

DELFI primena, jog dėl išpuolio pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį vykdo Lietuvos kriminalinės policijos biuras. DELFI biure sostinės Gynėjų gatvėje penktadienį numatoma atnaujinti darbą ir grįžti prie įprastinio ritmo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.