aA
Ukrainos ir Rusijos prezidentai – Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas - rugsėjo 6 dieną bendravo telefonu. Pokalbio metu Maskvos ir Kijevo lyderiai pripažino, kad ugnies nutraukimo susitarimo iš esmės paisoma, skelbia naujienų „Unian".
P. Porošenka ir V. Putinas konstatavo: ugnis nutraukiama
© Reuters/Scanpix

Tokią informaciją skelbia Ukrainos prezidento atstovai spaudai.

Pranešime teigiama, kad P. Porošenka telefonu bendravo su Rusijos prezidentu apie rugsėjo 5 dieną Minske pasirašytą taikos protokolą dėl ugnies nutraukimo.

Paliaubos tapo įmanomos dėl trijų šalių kontaktinės grupės pastangų.

„Dviejų valstybių vadovai – Petro Porošenka ir Vladimiras Putinas – aptarė žingsnius, padėsiančius užtikrinti ugnies nutraukimo režimą. Abi šalys taip pat sutarė dėl būtinybės į situacijos stebėjimą ir ugnies nutraukimo režimo stebėseną maksimaliai įtraukti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją. Taip pat lyderiai sutiko dėl poreikio ieškoti dvišalio bendradarbiavimo būdų, kaip pasirūpinti humanitarinės pagalbos tiekimu Ukrainai“, - teigiama pranešime spaudai.

Prie sienos telkiami rusų kariai

Rusijos Federacija ir toliau telkia šalies karius aneksuoto Krymo šiaurinėje dalyje ir vykdo pajėgų bei karinės technikos rotaciją, skelbia naujienų agentūra „Unian".

Tokią informaciją per spaudos konferenciją suteikė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka.

Remiantis atstovo turimais duomenimis, Rusijos Federacija Kerčės sąsiauriu į žemyną perdislokavo motorizuotų šaulių ir artilerijos dalinių, kuriuos planuojama pasiųsti prie sienos su Ukraina iš Rusijos Rostovo srities pusės, skelbia „Ukrainskaja pravda“.

„Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariai telkiami prie administracinės vadinamosios Krymo autonominės respublikos ir Chersono srities sienos. Pastarąsias dvi dienas pastebima tiek karių, kurie tarnauja patikros postuose prie sienos su Krymo autonomine respublika, tiek karinės technikos, rotacija“, - pažymi A. Lysenka.

Atsakydamas į klausimą, kokia situacija su Rusijos kariais prie sienos su Chersono sritimi, ar jų padaugėjo, atstovas pareiškė: „Ten (Kryme) jų jau tiek, kad daugiau ir būti negali – mūsų turimais duomenimis, ten gali būti apie 15 tūkst. karių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.