aA
Frankfurto oro uosto saugumo personalui paskelbus streiką, atšaukiami skrydžiai, informuoja BBC.
Frankfurto oro uoste atšaukiami skrydžiai
© AFP/Scanpix

Penktadienį Frankfurto oro uoste atšaukta beveik 50 skrydžių, įskaitant beveik 40 „Lufthansa“ skrydžių.

Streiką inicijavo profsąjunga „Verdi“. Oro uosto darbuotojai, tikrinantys keleivių bagažus, keleivius ir krovinius, reikalauja, kad jiems būtų mokami tokie pat atlyginimai kaip ir kituose Vokietijos oro uostuose.

Trečias didžiausias Europos oro uostas penktadieniais paprastai aptarnauja 150 tūkst. keleivių.

„Mes mėginome informuoti žmones apie šią akciją, bet streikas buvo paskelbtas beveik be jokio išankstinio įspėjimo“, - sakė oro uosto operatorės „Fraport“ atstovas.

Vienas iš streikuotojų, oro uostos saugumo skyriaus darbuotojas, sakė „Reuters“ naujienų agentūrai: „Mes gauname po 11,70 euro per valandą, pasibaigus bandomajam laikotarpiui. Štutgarto oro uosto darbuotojai už valandą uždirba 14 eurų, o mes juk dirbame didžiausiame Vokietijos oro uoste, be to, darbas čia daug labiau įtemptas“.

„Verdi“ ginče dėl apmokėjimo už darbą reikalauja vienodo 16 eurų valandinio atlyginimo darbuotojams. Tačiau darbdaviai iki šio pasiūlė tik 10-13 eurų.

Protesto akcijoje dalyvauja per 90 proc. Vokietijos Frankfurto oro uosto saugumo personalo, teigė „Verdi“, bet pridūrė, kad, siekiant išvengti chaoso, 110 darbuotojų bus grąžinti į darbą.

DELFI skaitytojas rašo, kad naktį reikės praleisti Frankfurto oro uoste, nors Lietuvoje jau iš anksto užsakytas viešbutis ir viskas apmokėta.

„Viena naktis nueis veltui, nes nesugebėjau išvykti iš Frankfurto, kur oro uoste teks praleisti naktį. Kas man atlygins nuostolius už viešbutį ir maistą, kurį visą dieną pirksiu kavinėse?“ - piktinasi skaitytojas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.