aA
Šis įrašas socialiniuose tinkluose plinta šviestos greičiu. Tūkstančiai įvykiams Ukrainoje neabejingų žmonių dalijasi viešu drąsios ukrainietės kreipimusi į pasaulį.
Ukrainietė maldauja pasaulio pagalbos: mus visus gali išžudyti
© Stopkadras/Youtube.com

„Esu ukrainietė, gimusi Kijeve. Dabar esu Maidane, mano miesto centrinėje dalyje. Noriu, kad žinutomėte, kodėl tūkstančiai žmonių visoje mano šalyje išėjo į gatves. Yra tik viena priežastis – mes norime būti laisvi nuo diktatūros, laisvi nuo politikų, kurie dirba tiktai sau. Tų, kurie pasirengė šaudyti, mušti, žaloti žmones vien tam, kad išsaugotų savo pinigus, savo namus, savo galią“, - savo kalbą pradeda mergina.

Kalbėdama apie savo bendražygius Maidane, kijevietė negaili jiems šiltų žodžių, priešingai nei Viktoro Janukovyčiaus režimui.

„Noriu, kad čia esantys orūs, drąsūs žmonės gyventų normalius gyvenimus. Mes esame civilizuoti žmonės. Bet mūsų valdžia – barbarai. Tai nėra Sovietų Sąjunga. Norime, kad mūsų teismai nebūtų korumpuoti, norime būti laisvi“, - tęsia mergina.

Maidano protestuotoja apeliuoja į pasaulį ir prašo nežvelgti į Ukrainą abejingai.

„Žinau, kad rytoj galime nebeturėti telefoninio ir interneto ryšio. Ir būsime čia vieni. Ir gal milicininkai mus išžudys – vieną po kito. Kai sutems. Todėl dabar jūsų prašau mums padėti. Turime laisvę – savo širdyse ir savo mintyse. O aš jūsų dabar prašau sukurti tą laisvę mūsų valstybėje. Padėti mums galite tik vienu būdu – pasakodami šią istoriją savo draugams, dalindamiesi šiuo vaizdo įrašu. (…) Kalbėkite su savo šeima, su savo draugais, su savo vyriausybėmis. Ir parodykite, kad mus remiate“, - prašo ukrainietė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.